Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Westbrooka vyhlásili najužitočnejším hráčom NBA

Russella Westbrooka, autora rekordných 42 triple-double, zvolili za najužitočnejšieho hráča uplynulého ročníka zámorskej basketbalovej súťaže NBA.

27.06.2017 11:58
Russell Westbrook Foto: ,
Russell Westbrook.
debata

Rozohrávač Oklahoma City, ktorý prekonal maximum Oscara Robertsona spred viac než polstoročia (41 v ročníku 1961/1962), získal prestížne ocenenie v konkurencii dua James Harden (Houston), Kawhi Leonard (San Antonio). Westbrook prevzal „žezlo“ po Stephenovi Currym, ktorému cena MVP patrila v predchádzajúcich dvoch sezónach.

V kategórii o najlepšieho nováčika sezóny 2016/2017 zvíťazil Malcom Brogdon z Milwaukee. Je prvým hráčom s týmto ocenením, ktorého nevybrali v 1. kole draftu v ére od roku 1966. „Myslím si, že je dobrý príklad a odkaz pre hráčov, ktorým povedia, že nie sú dostatočne vysokí či atleticky pripravení, teda nie sú tí praví na svoje posty. Teraz vidia, že sa to dá,“ vyhlásil Brogdon.

Jeho gréckeho spoluhráča Giannisa Antetokunmpa vyhlásili za hráča s najväčším výkonnostným zlepšením. Na slávnostnom galavečere v New Yorku sa ocenenie pre trénera tohto ročníka NBA ušlo Mikovi D'Antonimu z Houstonu, rovnakú poctu dostal aj v roku 2005 ešte ako kouč Phoenixu. Najlepším „šiestym“ mužom, teda striedajúcim hráčom, sa stal jeho houstonský zverenec Eric Gordon. Honor pre najlepšieho defenzívneho hráča si odniesol basketbalista Golden State Draymond Green.

debata chyba
Viac na túto tému: #Russell Westbrook