Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teraz sme čierny kôň my, usmievala sa Žirková

Najväčšou mierou sa podpísala pod víťazstvo 82:68 nad Ukrajinou, ktoré posunulo slovenské basketbalistky do štvrťfinále majstrovstiev Európy v Česku.

21.06.2017 18:43
Zuzana Žirková Foto: ,
Zuzana Žirková.
debata

Skúsená kapitánka Zuzana Žirková (37) si počas kľúčového súboja oddýchla necelé dve minúty, nastrieľala 31 bodov, pridala 5 doskokov, 7 asistencií a premenila až sedem trojok. „Som tu na to, aby to bolo takto," stručne zhodnotila svoj výkon. Slovenky sa o postup do semifinále pobijú už vo štvrtok o 20.30 s veľmi silným Francúzskom.

Čo prežívate krátko po stretnutí?

Asi nikto nečakal, že postúpime zo skupiny a my sme si to naozaj užívali. Zápas s Ukrajinou bol jednoznačne náš a bolo vidieť, že hráme bez zbytočného tlaku. Ďakujem všetkým dievčatám, ľuďom okolo nášho tímu aj fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Tým, ako sme pôsobili na palubovke, sme si postup naozaj zaslúžili.

Favoritom duelu boli Ukrajinky. Vyhovovalo vám to?

Ukrajinky odohrali vynikajúce zápasy v skupine a boli akýmsi čiernym koňom šampionátu. Teraz to asi posunuli na nás. Takže čierny kôň sme teraz my (úsmev).

Pamätáte si, kedy ste nastrieľali v takom dôležitom zápase sedem trojok?

Veru nie. Priznám sa, že takéto veci si veľmi nepamätám.

Darilo sa vám aj celému tímu. Užívali ste si zápas?

Samozrejme, že som si ho užívala. Dobre som vedela, že to mohol byť môj posledný duel v reprezentácii. Našťastie sa tak nestalo. Teším sa na zápasy v Prahe. Pokúsime sa, užiť si ich. Každé víťazstvo bude pre nás veľké plus. Slovensko úspech v podobe postupu do štvrťfinále veľmi potrebovalo. Najmä preto, v akej sme momentálne situácii.

Na prelome tretej a štvrtej štvrtiny ste museli zvládnuť kritické momenty. Ako ste ich prežívali?

Boli tam chvíle, keď sa otočilo skóre v náš neprospech, ale stále sme vedeli, že nemáme čo stratiť. Odhodlane sme sa bili až do konca. Výsledok je pre nás skvelou odmenou.

Čo hovoríte na vlastný výkon?

Bez toho, aby mi dievčatá pomohli, by to nešlo. Som tu na to, aby som im pomáhala a potiahla ich. Som rada, že to takto dopadlo a darí sa mi.

Cítili ste ešte nejaké bolesti nohy?

Druhý polčas som odohrala na jednej nohe. Keď sa však do vás dostane adrenalín, tak to ide samo. Preto verím, že telo ešte nejaký zápas vydrží.

Čo hovoríte na štvrťfinálového súpera – Francúzsko?

Vieme, že súper je jasný favorit, ale každý zápas sa hrá od nula – nula. Od nás nikto nečakal, že postúpime zo skupiny a teraz sme v Prahe. Takže neskladáme zbrane a uvidíme, čo sa stane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia basketbalistiek #Zuzana Žirková #ME 2017 v basketbale žien