Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bálintová zažila najkrajšie narodeniny

Boli v náročnej situácii. Na postup do play off im nestačilo ľubovoľné víťazstvo. Svojho priameho konkurenta museli zdolať aspoň o osem bodov. Túto neľahkú úlohu však nakoniec zvládli.

16.12.2016 17:08
basketbal, barobora bálintová, good angels košice, Foto: ,
Barbora Bálintová v drese Good Angels Košice.
debata

Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili v záverečnom stretnutí skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA na vlastnej palubovke nad Olympiakosom Pireus 72:59 (38:25) a v D-skupine obsadili postupovú 2. priečku vďaka lepšiemu skóre zo vzájomných stretnutí s Olympiakosom.

„Všetky sme verili, že sa to podarí. Do stretnutia sme vstúpili agresívne a náš náskok postupne narastal. Mrzelo nás, keď sa na nás začali súperky v druhom polčase doťahovať, ale aj ony mali svoju kvalitu. Muselo to prísť. Tešíme sa, že sme to i tak zvládli a vyhrali o toľko bodov, koľko sme potrebovali,“ neskrýva nadšenie rozohrávačka Barbora Bálintová.

Opora Good Angels oslávila vo štvrtok v deň kľúčového zápasu svoje 22. narodeniny a dôležité víťazstvo označila za krásny darček. „Boli to moje najkrajšie narodeniny. Som veľmi šťastná. Priala som si presne takýto zápas a splnilo sa mi to. Žiaden darček už dodatočne víťazstvo neprekonal,“ smeje sa autorka prvého košu Košičaniek a celkovo ôsmich bodov.

Podľa jej slov bolo kľúčom k úspechu to, že zverenky Petra Jankoviča ani na chvíľu nepoľavili a dokázali počas celého súboja udržať výkon na vysokej úrovni. „Menším chybám sa nikdy nevyhnete, ale zvládli sme aj situáciu, keď sa nám vyfaulovali dve hráčky. Boli sme lepší tím a právom sme zvíťazili i postúpili,“ zdôrazňuje Bálintová.

Košičanky neboli ďaleko od víťazstva ani na pôde gréckeho družstva, no v Pireu nakoniec podľahli 78:85 po predĺžení. V prvom kole play off teraz narazia na francúzske družstvo Flammes Carolo Basket Ardennes, ktoré vyhralo svoju H-skupinu bez prehry. Do hlavnej fázy súťaže sa však muselo prebojovať z kvalifikácie (v nej neuspeli napríklad basketbalistky Piešťan). Generálny manažér Daniel Jendrichovský už krátko po štvrtkovom zápase netajil, že by si vo vyraďovacích bojoch prial práve francúzsky klub.

„Najdôležitejšie je, že sme v play off. Lebo taký bol cieľ. Máme kvalitu, aby sme zdolali ktoréhokoľvek kvalitného súpera v tejto súťaži. No i tak sme radi, že si nezopakujeme súboje s Yakin Dogu, ale pôjdeme do Francúzska. Potvrdilo sa, že naša skupina bola extrémne náročná. Pireus i Yakin Dogu mali euroligovú kvalitu. A aj my by sme v Eurolige dokázali uhrať pekný výsledok,“ dodáva Bálintová.

Prvý zápas s Carolo Basket odohrajú Košičanky 19. januára v domovskej Angels aréne, odveta príde na rad o týždeň neskôr vo Francúzsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbora Bálintová