Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels berú len titul, Čajky aj víťazstvo

Nepárny počet družstiev, jeden nováčik a jednoznačný favorit. Nový ročník extraligy basketbalistiek prináša pár noviniek, ale základné fakty sa nemenia.

01.10.2016 07:00
Barbora Bálintová, Nadia Parker Foto: ,
Barbora Bálintová (vľavo) z Košíc a Nadia Parker z Piešťan v prvom finálovom zápase play-off basketbalovej extraligy žien medzi Good Angels Košice - Piešťanské Čajky.
debata

Titul by mali bez väčších problémov obhájiť Good Angels Košice (bol by pre ne už štrnásty za sebou) a o druhú finálovú miestenku budú opäť bojovať Piešťany s Ružomberkom.

Košické družstvo síce nebude štartovať v Eurolige, ale len v Európskom pohári FIBA, no i tak má najlepší káder. Narozdiel od minulosti mu navyše obe legionárky z krajín mimo EÚ zostanú k dispozícii aj pre play off domácej súťaže. „Máme jednoznačný cieľ. Obhájiť titul,“ priznáva Daniel Jendrichovský, šéf košického klubu.

V minulej sezóne vyhrali Košičanky vo finále nad Piešťanmi 3:0. Čajky si teraz trúfajú majstra konečne zdolať v súťažnom zápase, čo sa im dosiaľ ešte nikdy nepodarilo. „Naším cieľom je obhájiť striebro, ale byť aj vyrovnanejším súperom Good Angels. Chceme nad Košicami vyhrať aspoň jeden zápas,“ vraví generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková. Do finále by rady postúpili aj Ružomberčanky.

Nováčikom súťaže je družstvo z Nitry a v lige ostal i Poprad, hoci v predošlom ročníku skončil posledný a mal zostúpiť do prvej ligy. Popradčania však požiadali o opätovné zaradenie do súťaže a ostatné kluby im to odsúhlasili. Podmienkou však bolo aj zaplatenie administratívneho poplatku 5000 eur.

Z deviatich tímov si osem zahrá play off, deviaty sa v baráži pobije o udržanie sa medzi elitou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #MBK Ružomberok #Piešťanské Čajky