Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí volejbalisti už poznajú súperov vo Svetovej lige 2017

Slovenskí volejbaloví reprezentanti budú aj v roku 2017 štartovať v 2. skupine Svetovej ligy.

13.09.2016 19:08
Miroslav Palgut Foto: ,
Tréner mužskej volejbalovej reprezentácie Miroslav Palgut.
debata

Na utorňajšom mítingu v sídle Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) vo švajčiarskom Lausanne, na ktorom Slovenskú volejbalovú federáciu (SVF) zastupoval jej prezident Ľubor Halanda, sa dozvedeli mená protivníkov aj konkrétny program.

Systém prestížnej súťaže sa nezmenil, čo znamená, že Slováci budú na každom turnaji hrať proti iným súperom. Hneď prvé podujatie sa 2. – 4. júna uskutoční v SR. Okrem domácich sa predstavia Japonci, Austrálčania a Portugalčania. Druhý turnaj usporiada Fínsko (9. – 11. júna): popri Slovákoch privíta aj Austrálčanov a Číňanov. Poslednú časť zorganizuje Česko (16. – 18. júna) za prítomnosti Slovenska, Holandska a Kórejskej republiky. Na záverečný turnaj Final Four (23. – 25. júna), ktorého dejisko ešte nie je známe, postúpia okrem hostiteľa tri najlepšie tímy po súbojoch v skupinách.

Slováci sa vo Svetovej lige predstavia štvrtý rok za sebou. Prvé dva ročníky hrali v 3. skupine, v tomto roku sa premiérovo predstavili v 2. skupine a obsadili 9. miesto. Rovnako ako minulý rok bude v 2. skupine štartovať tucet tímov. Z 1. skupiny zostúpila Austrália a z tretej postúpilo Slovinsko.

Zloženie 2. skupiny Svetovej ligy 2017 volejbalis­tov:
Austrália, Portugalsko, Holandsko, Turecko, Fínsko, Česko, Čína, Egypt, Slovensko, Kórejská republika, Japonsko, Slovinsko

Program turnajov 2. skupiny s účasťou SR:
2.- 4 . júna (Slovensko): Slovensko, Portugalsko, Japonsko, Austrália
9. – 11. júna (Fínsko): Fínsko, Slovensko, Austrália, Čína
16. – 18. júna (Česko): Česko, Slovensko, Holandsko, Kórejská republika

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská mužská volejbalová reprezentácia