Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finále na dosah. Slovenky čelia Slovinkám

Siahajú na historickú šancu. Hneď premiérový štart v Európskej lige môžu slovenské volejbalistky premeniť na finálovú miestenku.

22.06.2016 10:00
marek rojko, volejbal, Foto:
Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Marek Rojko.
debata

Na zverenky Mareka Rojka čaká v stredu večer (od 19.00) prvý z dvojice semifinálových zápasov. Predstavia sa na palubovke Slovinska. Odvetu odohrajú obaja súperi v nedeľu v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC).

„Nečakal som, že hneď prvý pokus v tejto súťaži premeníme na postup medzi najlepšie štyri celky. Teraz stojíme pred novou výzvou. Budem spokojný, ak sa zo Slovinska vrátime s nádejou na postup a rozhodovať sa o ňom bude až u nás,“ hovorí pred úvodnou výmenou Rojko.

Slovenky prešli základnou skupinou nečakane hladko. V úvodných piatich stretnutiach nenašli premožiteľa a už po nich mali istotu prvenstva zaručujúceho postup. Jedinú prehru im pripravili v záverečnom súboji až Poľky, na ich úspechu už však nemohla nič zmeniť. „Keď sme vstupovali do Európskej ligy, netušili sme, akú silu majú ostatné tímy. Nepredpokladali sme, že pri premiére sa zaradíme medzi štvoricu najlepších,“ hovorí kapitánka Dominika Valachová.

Slovenky sa v základnej skupine stretli s Albánskom, Bieloruskom a Poľskom. Slovinky by mali byť pre ne dosiaľ najnáročnejšou prekážkou. Predsa len, ide o účastníka vlaňajšieho európskeho šampionátu, na ktorom sa však zaradili k najhorším tímom. Spolu s Azerbajdžanom a Rumunskom nevyhrali ani zápas, konkurentom uchmatli jediný set.

„Napriek tomu nás čakajú dva ťažké zápasy. Urobíme všetko pre to, aby sme po nich boli spokojné. Čo to znamená? Postup do finále. To by bola najlepšia odmena za prácu, ktorú sme doteraz v tejto súťaži odviedli,“ povedala odhodlane Valachová.

Súboj v NTC odohrajú súperi deň po tom, ako sa na rovnakom mieste skončí turnaj mužskej Svetovej ligy. Slováci budú hostiť atraktívnych súperov z Holandska, Kuby a Česka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Marek Rojko #Európska liga vo volejbale