Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka o všetko. Nitriansky tréner v nej už raz uspel

Všetko, čo sa dosiaľ udialo, je nepodstatné. Platí jediné pravidlo: kto zvíťazí, berie všetko! Finálová séria extraligy volejbalistov bude mať mimoriadne dramatické rozuzlenie.

10.05.2016 10:00
volejbal, volejbalová lopta, rozhodca,... Foto:
Ilustračné foto
debata

O novom či staronovom šampiónovi rozhodne siedmy zápas. Obhajca titulu z Prešova odvrátil v nedeľu mečbal domácich Nitranov, vyrovnal na 3:3 na zápasy a zlato môže po druhý raz získať pred zrakmi vlastných fanúšikov.

„Potvrdilo sa, že posledný krok býva najnáročnejší. Na súboj sme nastúpili namotivovaní, vedeli sme, že ďalšiu šancu už nedostaneme. Pred domácim zápasom veríme, že môžeme uspieť,“ vravel po víťazstve 3:2 na sety prešovský tréner Ľuboslav Šalata.

Jeho zverenci prežívali v predošlých dňoch obrovské sklamanie. Po tom, ako uspeli v úvodných dvoch dueloch finálovej série, veril Nitranom len málokto. Lenže favorit v ďalších troch zápasoch zaváhal a povolil súperovi veľký obrat. Zastavil ho až v poslednej možnej chvíli.

V Nitre prehrával 1:2 na sety a zaplnená hala na Klokočine, do ktorej si našlo cestu približne 1400 divákov, sa už pripravovala na premiérové majstrovské oslavy. „Sme sklamaní. Prešov potvrdil, že sa bude biť do poslednej lopty. Pokúsime sa na rozhodujúci zápas psychicky pripraviť a vyhrať ho,“ hovoril nitriansky kouč Marek Kardoš.

Mimochodom, niekdajší slovenský reprezentant je pamätníkom predošlej sedemzápasovej finálovej série. Dosiaľ jedinej v histórii samostatnej slovenskej súťaže. Kardoš má na ňu príjemné spomienky. Bratislavskému VKP pomohol v roku 2009 k víťazstvu na palubovke Humenného 3:2 na sety a klub z hlavného mesta oslavoval titul.

Meno ďalšieho slovenského šampióna spoznajú fanúšikovia v stredu. Záverečná bitka o majstrovskú korunu sa v Prešove začne o 17.00.

Finále mužskej extraligy
2009 VKP Bratislava – Humenné 4:3
2010 Humenné – Prešov 4:0
2011 VKP Bratislava – Humenné 4:0
2012 Humenné – Volley Team 4:1
2013 Volley Team BA – Humenné 4:2
2014 Humenné – Svidník 4:0
2015 Prešov – Komárno 4:0

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal