Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Štochl sa vracia do slovenskej extraligy. Bude chytať za Topoľčany

Brankár slovenskej hádzanárskej reprezentácie Richard Štochl má nový klub, zvyšok aktuálnej sezóny dochytá v HK Agro Topoľčany.

01.03.2016 10:41
Richard Štochl Foto: ,
Richard Štochl.
debata

Deväťnásobný najlepší hádzanár Slovenska sa s bronzovým tímom uplynulého extraligového ročníka dohodol na spolupráci do konca sezóny 2015/2016. Štochl bol od októbra do decembra 2015 hráčom bundesligového Rhein-Neckar Löwen, za ktorý si zachytal aj v Lige majstrov.

"Z viacerých možností som sa rozhodol pre návrat na Slovensko. Rokovanie s majiteľom topoľčianskeho klubu Alexandrom Mallom bolo rýchle a korektné. Tamojšie prostredie poznám z leta, keď som absolvoval časť letnej prípravy s družstvom Agra. Dúfam, že pomôžem tímu a vytvoríme spolu s Mišom Melušom spoľahlivú brankársku dvojicu,“ uviedol prostredníctvom tlačovej správy 254-násobný reprezentant SR R. Štochl k dohode, ktorá uzrela svetlo sveta tesne pred koncom prestupového obdobia. Extraligu opustil v januári 2001, keď z ŠKP Sečovce zamieril do Dukly Praha a potom nasledovali ďalšie potulky Európou.

Michalovský rodák sa po 15 úspešných rokoch strávených v zahraničí, ktoré okorenil šiestimi majstrovskými titulmi a niekoľkými národnými pohármi z rôznych európskych líg a desiatkami zápasov v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži – Lige majstrov, rozhodol pre návrat na Slovensko. Nie však do Košíc či Sečoviec, kde mužská hádzaná zmizla z extraligovej mapy, ani do Prešova, kam ho v nedávnej minulosti lákal majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar. Nevybral si teda niektorý z klubov, v ktorých už pôsobil, ale jeho voľba padla na ambiciózne topoľčianske družstvo. Ani to však nie je preňho úplnou neznámou. Jeho zázemie, hráčov i trénera pozná nielen z letnej „zaberačky“, keď sa pri čakaní na zahraničný angažmán pripravoval s HK Agro.

Štochl sa môže tešiť aj na obnovenie spolupráce s Melušom, s ktorým dlhé roky tvorili brankárske duo aj v reprezentácii. Práve dvojica skúsených gólmanov, ktorý majú spolu 81 rokov, môže byť vzhľadom na stále vysoké kvality oboch topoľčianskym tromfom v play-off najvyššej slovenskej súťaže. Agro aktuálne figuruje v tabuľke na 3. mieste so štvorbodovým odstupom za lídrom z Prešova.

Richard Štochl strávil uplynulé dve sezóny v ukrajinskom GK Motor Záporožie, s ktorým získal dva majstrovské tituly, v uplynulom ročníku sa tešil zo zisku „double“. Počas svojej doterajšej bohatej kariéry úspešne pôsobil okrem Záporožia v ruskom družstve Čechovskí Medvedi (titul 2013), vo francúzskom klube Montpellier Agglomération HB (tituly 2011 a 2012), v slovinskom tíme RK Celje Pivovarna Laško (titul 2010), predtým chytal aj za Tatran Prešov, VSŽ Košice (titul 1999), ŠKP Sečovce (tituly 2000 a 2001), v Česku za Duklu Praha, v Maďarsku za Dunaferr SE a Veszprém KC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Štochl #HK Agro Topoľčany