Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti Prešova doma nestačili na Perugiu

Volejbalisti VK MIRAD PU Prešov neuspeli v utorkovom prvom zápase osemfinále európskeho Pohára CEV 2015/2016.

01.12.2015 18:30 , aktualizované: 22:00
tatran prešov, volejbal, Foto: ,
Volejbalisti Prešova pri porade s trénerom.
debata

Hráči úradujúceho majstra SR prehrali na domácej palubovke s mužstvom popredného talianskeho klubu Sir Safety-Sicoma Perugia 0:3 (-21, –15, –17).

Zverenci Ľuboslava Šalatu v úvodnom vzájomnom stretnutí statočne vzdorovali najmä v prvej časti, ale súperovi zvučného mena napokon neuchmatli ani set. Argentínsky tréner Perugie Daniel Castellani na dôvažok nechal pre nahustený zápasový program odpočívať srbskú hviezdu, 24-ročného univerzála Aleksandara Atanasijeviča.

Odvetné stretnutie osemfinále Pohára CEV, ktorý je po Lige majstrov druhou najprestížnejšou pohárovou klubovou súťažou v Európe, odohrajú Prešovčania v stredu 16. decembra od 20.30 h v Perugii. Prešov musí na prienik do štvrťfinále uspieť v osemfinálovej odvete 3:0 alebo 3:1 a taktiež aj v následnom zlatom sete do 15 bodov. Perugii doma postačí na istotu postupu zisk dvoch setov. Víťaz tohto osemfinálového merania síl vyzve vo štvrťfinále úspešného z dvojzápasu SWD powervolleys Düren (Nem.) – VK Jihostroj České Budějovice (ČR).

VK MIRAD PU Prešov (SR) – Sir Safety-Sicoma Perugia (Tal.) 0:3 (-21, –15, –17)
70 minút, rozhodovali: Ristovski (Maced.) a Penkov (Bul.), 900 divákov

  • Prešov: Halaj 1, M. Sopko st. 15, Macko 4, Rajduga 5, Digaňa 10, Červeň 3, libero T. Lampart (Feňo, Peleščák 1, Mikovčík, Lux)
  • Perugia: De Cecco 5, A. Russell 21, Birarelli, Tzioumakas 14, Kaliberda 10, Buti 2, libero Giovi (Fromm, Holt, Elia, Dimitrov)

Ľuboslav Šalata (tréner Prešova): „Veril som, že prispejeme k úrovni zápasu lepším výkonom. Žiaľ, do hry nemohol zasiahnuť Marcel Lux, ktorý mal zdravotné problémy a nechceli sme riskovať zhoršenie jeho stavu. Myslím si, že s ním v zostave by bol náš výkon lepší. Súper bol miestami ‚hrateľný‘, ale vlastnými chybami sme mu pomohli k tomu, aby zvíťazil.“

Martin Sopko (smečiar Prešova): „Možno niekto očakával, že za hodinu dostaneme 0:3, čo sa napokon aj stalo. Taliani nás vyškolili z efektivity. Nehrali nič mimoriadne, skôr priemerný volejbal. Stres nás však zožral. Akcie, ktoré v domácej lige zvládame, nám teraz spôsobovali veľké problémy. Dá sa povedať, že priemerný servis Talianov nám prehral zápas. Sú to normálni ľudia, hrajú normálny volejbal, no aj tak to na nás stačilo. Na odvetu sa musíme lepšie mentálne pripraviť a verím, že to pôjde.“

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Tatran Prešov #Pohár CEV #perugia