Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prešov víta hviezdy. Nechýba ani majster Európy

V ich kádri stojí hviezda vedľa hviezdy. Veľkým menom sa pýšia aj na trénerskej lavičke. A už dnes preveria kvality najlepšieho slovenského tímu.

01.12.2015 12:00
tatran prešov, volejbal, Foto: ,
Volejbalisti Prešova pri porade s trénerom.
debata

Na východe Slovenska sa schyľuje k veľkému volejbalovému sviatku. V úvodnom osemfinálovom zápase Pohára CEV, druhej najprestížnejšej európskej súťaže, si Prešovčania pred vlastnými fanúšikmi zmerajú sily s Perugiou (od 17.00 v priamom prenose na www.tvcom.cz). Pôjde tak o konfrontáciu slovenského šampióna s jedným z popredných talianskych klubov, ktoré patria v Európe k absolútnej špičke.

„Čo meno, to elitný hráč európskej či svetovej úrovne. Favorit je preto jednoznačný. Pred súperom zvučného mena máme samozrejme rešpekt, nie však strach,“ vraví v rozhovore pre svf.sk Marcel Lux.

Mladý smečiar bude so svojimi spoluhráčmi čeliť mimoriadnej kvalite, o ktorú sa v Perugii starajú najmä legionári. Ich hru diriguje na nahrávačskom poste skúsený argentínsky reprezentant Luciano De Cecco, na smeči úraduje dvojica Nemcov Denis Kaliberda, Christian Fromm. Najväčšou hviezdou tímu je však univerzál Aleksandar Atanasijevič. Dvojmetrový Srb sa môže pochváliť titulom majstra Európy spred štyroch rokov, pred dvoma pomohol svojej krajine na kontinentálnom šampionáte k bronzu. V aktuálnej sezóne vybojoval s národným mužstvom striebro v prestížnej Svetovej lige.

Veľké osobnosti riadi z lavičky Daniel Castellani, niekdajší kouč argentínskej, poľskej či fínskej reprezentácie. „Na ihrisku nerozhoduje súpiska, ale výkon. Toho sa držíme. Zároveň sme však aj realisti. Uvedomujeme si, že ak chceme dosiahnuť dobrý výsledok, musí nám vyjsť všetko. A súper zároveň nesmie mať svoj deň,“ tvrdí Lux.

Prešovčania si dva súboje s talianskym vicemajstrom spred dvoch rokov vybojovali vďaka úspechu v šestnásťfinále s Charkovom. V dvojzápase s ukrajinským zástupcom sa zverenci Ľuboslava Šalatu postarali o prekvapenie. V úvodnom dueli prehrali s favoritom 1:3 a zdalo sa, že v súťaži skončia. V odvete však súperovi prehru vrátili a vďaka lepšie zvládnutému zlatému setu postúpili.

„Už pred zápasom s Ukrajincami sme vedeli, že keď uspejeme, čaká nás Perugia. Mali sme motiváciu, dali sme preto do toho všetko. Tešíme sa, pretože s takýmto súperom sa nestretnete každý deň,“ upozorňuje Lux.

Slovenský majster sa na veľké meranie síl dobre naladil. Cez víkend vyhral v domácej súťaži na palubovke Svidníka hladko 3:0 a v tabuľke mu patrí druhá priečka. Set nestratila v zápase s Molfettou ani Perugia, ktorá je v silnej Serii A1 na 3. mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Prešov #Tatran Prešov #Pohár CEV