Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielsky gigant sa v Prievidzi postará o sviatok

Na volejbalistov Prievidze čaká veľký deň. Už dnes (od 18.00) sa bronzový klub z minulého ročníka extraligy po prvý raz predstaví v pohárovej Európe.

04.11.2015 10:30
Volejbal, Ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

V úvodnom zápase šestnásťfinále Pohára CEV si zverenci Jaroslava Vlka zmerajú sily s lídrom španielskej ligy z Teruelu.

„Bude to ozajstný volejbalový sviatok. V klube cítiť, že sa schyľuje k čomusi výnimočnému. Všetci sa podieľajú na prípravách, ktoré sú v porovnaní s bežným extraligovým zápasom odlišné. Mnohí pracujú aj na úkor svojho voľného času,“ vraví Jaroslav Vlk.

Prievidžania museli splniť pre štart v druhom najprestížnejšom európskom pohári (po Lige majstrov) niekoľko podmienok. Tou najdôležitejšou je, že na palubovku položili taraflex. Zapožičala im ho Slovenská volejbalová federácia.

Na ňom privítajú súpera zvučného mena. Teruel nechýbal od roku 2009 ani raz vo finále domácej súťaže. Päťkrát (2009 – 2012 a 2014) dosiahol na zlato. Vo dvoch prípadoch nestačil na Almériu. Do aktuálnej sezóny taktiež vstúpil výborne, v tabuľke si užíva pozíciu lídra. „Španielska liga má dobrú úroveň. Najmä kluby, ktoré hrali v Lige majstrov, sú veľmi silné. Teruel sa v nej predstavil taktiež, takže pred ním máme rešpekt,“ upozorňuje Vlk.

Na jeho zverencov vybehne niekoľko španielskych reprezentantov, ktorých dopĺňajú legionári zo silných volejbalových krajín. Medzi smečiarmi je to Američan Riecks s Argentínčanom Torcellom, liberom je Brazílčan Da Silva. „Z chalanov však zatiaľ necítim zvýšenú nervozitu. Možno je to spôsobené aj tým, že sme sa na zápas pripravovali v inej hale. Každý z hráčov sa skôr teší na úvodnú výmenu. Verím, že sa predvedieme v čo najlepšom svetle,“ hovorí prievidzský kouč.

Ako odhaduje šance na úspech?

„Nedovolím si predpovedať výsledok zápasu. V domácom prostredí, kde by nám mali pomôcť zaplnené tribúny, sa pokúsime Španielov čo najviac potrápiť. Keďže o sebe nemáme veľa informácií, javí sa ako dôležitý úvodný set. V ňom by sa mali obaja súperi oťukať. Po ňom uvidíme, na čo máme,“ zakončil Vlk, ktorý v novom ročníku extraligy zatiaľ okupuje so svojím tímom 5. priečku.

Súboj Prievidza – Teruel môžete sledovať v priamom prenose na www.huste.tv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Prievidza