Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice začínajú so Salamancou. Potrebujú vyhrať

Spoliehajú sa na výhodu domáceho prostredia a podporu verných fanúšikov.

14.10.2015 10:30
Good Angels Košice Foto: ,
Tím Good Angels Košice počas osláv majstrovského titulu.
debata

Basketbalistky Good Angels vstúpia v stredu o 17.45 do novej euroligovej sezóny súbojom so Salamancou tam, kde sa cítia najlepšie – v malej domovskej Angels aréne. Vrátili sa do nej zo Steel arény už počas minulého ročníka, keďže vo väčšej a pre divákov pohodlnejšej hale sa im akosi nedarilo.

Družstvo okolo kapitánky Zuzany Žirkovej potrebuje v prvom stretnutí – proti silnému španielskemu celku – uspieť, aby si zvýšilo sebavedomie pred troma náročnými súbojmi s favoritmi A-skupiny Fenerbahce, Galatasarayom a Kurskom.

„Ak podáme optimálny výkon, Salamanca je súper nášho rangu a je v našich silách, zdolať ju. Šance sú otvorené a verím, že domáce prostredie v našej malej hale a diváci, ktorí ju podľa mňa zaplnia do posledného miesta, nám pomôžu k víťaznému vstupu,“ tvrdí tréner Maroš Kováčik.

Generálny manažér Košičaniek Daniel Jendrichovský považuje Salamancu za štvrtý najsilnejší tím v skupine, no napriek tomu verí, že si s ňou hráčky dvanásťnásobného slovenského majstra poradia. „Salamanca je stále súper, s ktorým sa dá hrať, minimálne na našej palubovke. Budeme aj pod miernym tlakom, lebo diváci od nás čakajú výhru. Predpokladám, že v skupine sa skôr pobijeme o piate a šieste miesto, ktoré zaručujú postup do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA. Našimi súpermi by mali byť najmä Schio, Villeneuve D’Ascq a Šopron,“ prezrádza šéf klubu.

Už týždeň je s družstvom skúsená americká pivotka Crystal Langhornová, ktorá strávila v Košiciach aj záver minulej sezóny. Vedenie si od nej veľa sľubuje, rovnako ako od Shenise Johnsonovej, ktorá má ešte klubové povinnosti vo finále WNBA.

„Do Euroligy chceme vstúpiť víťazstvom. Začala sa nám domáca liga, v rámci prípravy sme veľa cestovali a nebolo to jednoduché. No verím, že doma nás poženú vpred aj diváci. Naša hala je naša výhoda,“ vraví odhodlane skúsená rozohrávačka Žirková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Euroliga