Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaťko: Víťazný set by stihli aj hokejisti Slovana

Bola to ako hra mačky s myšou. Súboj slovenských volejbalistov s poľskými majstrami sveta mal na palubovke bratislavského zimáka jediného pána. Mocného a dominantného. Vládnuceho tvrdou rukou.

07.10.2015 19:30
debata
Juraj Zaťko zo Slovenska počas súboja proti... Foto: SITA, Marko Erd
juraj zaťko, volejbal, Juraj Zaťko zo Slovenska počas súboja proti Poľsku.

Zverenci Stéphana Antigu potvrdili, prečo ich mnohí experti považujú v súčasnosti za najlepšie mužstvo planéty. S domácimi síce odohrali až päť setov (dva exhibičné), no šancu na úspech im nedali ani v jednom. „Dokedy by sme museli hrať, aby sme aspoň jeden Poliakom uchmatli? Hm, zrejme až do najbližšieho domáceho zápasu hokejistov Slovana,“ vravel s dávkou humoru Juraj Zaťko (najbližšie sa slovenský zástupca v KHL predstaví pred svojimi fanúšikmi o osem dní).

Slovenský nahrávač však vzápätí – už vážnejšie – ocenil výnimočné kvality súpera. „Poliaci podali skvelý výkon. Ukázali, prečo sú majstri sveta a na Svetovom pohári vyhrali desať z jedenástich zápasov. Sú úplne v inej výkonnostnej triede ako my. Ich podanie má nesmiernu silu, dokázali nás ním zatlačiť hlboko do ihriska. Navyše, v obrane pochytali podstatne viac lôpt ako my. Na majstrovstvá Európy však neodídeme zdeptaní. Veď v základnej skupine na nás čakajú minimálne dva podobne silné výbery,“ hodnotil jeden zo skúsenejších členov výberu Alberta Giualianiho.

Taliansky tréner točil počas dvojhodinového predstavenia zostavou, ako len mohol. Nič však nepomáhalo. Statočný výkon a odhodlanie na umenie šampiónov nestačili. „Poliaci nám dali riadne tvrdú facku. Presvedčili sme sa, aké náročné je hrať proti majstrom sveta. Napriek tomu neľutujeme, že sme si s nimi zmerali sily. Práve naopak, máme za sebou dobrú skúsenosť,“ hovoril druhý najstarší hráč (po kapitánovi Martinovi Sopkovi) reprezentačného družstva Emanuel Kohút. Skúsený blokár netajil menšie sklamanie, no nechýbal mu triezvy pohľad na rozloženie síl v utorok večer na bratislavskom zimáku. „Kto očakával, že vybehneme na palubovku a vybúchame Poliakov, nesleduje svetový volejbal. Myslím si, že sme hrali s jedným z najlepších a možno i najlepším tímom súčasnosti,“ dodal.

Napriek krutej prehre sa fanúšikovia v najmodernejšej hale na Slovensku zabávali. Do hľadiska ich zavítalo 6400 a postarali sa o rekordný zápis. Viac divákov nikdy predtým volejbalový zápas na Slovensku nesledovalo. „Atmosféra v hľadisku bola výborná. Prišiel hojný počet ľudí, z čoho máme radosť. Verím, že sme si pred nimi hanbu neurobili,“ okomentoval dianie na tribúnach Zaťko. Pre Slovákov bol súboj s Poliakmi generálkou na majstrovstvá Európy, ktoré odštartujú v Bulharsku a Taliansku už vo štvrtok. Giualianiho výber sa predstaví v Busto Arsiziu, kde sa o postup pobije s trojicou Srbsko, Rusko, Fínsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #slovenská volejbalová reprezentácia #Juraj Zaťko