Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti budú hrať vo Svetovej lige o divíziu vyššie. Vďaka reorganizácii

Slovenská mužská volejbalová reprezentácia sa v roku 2016 predstaví v II. výkonnostnej divízii Svetovej ligy (SL).

18.08.2015 14:27 , aktualizované: 16:10
volejbal, Slovensko Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Počas ostatných dvoch ročníkov účinkovali Slováci v III. divízii prestížnej súťaže reprezentačných mužstiev. O reorganizácii SL sa rozhodlo na utorkovom mítingu v sídle Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) vo švajčiarskom Lausanne.

Slováci vďaka zmenám prenikli o jednu divíziu vyššie, tá bude mať po novom až dvanásť účastníkov – rovnaký počet ako I. divízia. Jednou z noviniek je aj systém súťaže – Svetová liga mužov bude mať podobný turnajový formát ako ženská World Grand Prix.

Slovákov čakajú počas základnej fázy SL 2016 tri turnaje, pričom druhý v poradí absolvujú v úlohe organizátorov. Počas posledného júnového víkendu (24. – 26. 6. 2016) sa na Slovensku predstavia reprezentácie Holandska, Kuby a Česka. Na prvom turnaji v Turecku si Slováci zmerajú sily s Holandskom, Portugalskom a domácim výberom. Tretí „slovenský“ turnaj budú hostiť Číňania za účasti SR, Japonska a Turecka. Finálový turnaj II. divízie Svetovej ligy 2016 naplánovali na 9. – 10. júla budúceho roka.

„Myslím si, že to je dobrá správa. Aj keď sme tento rok nedosiahli cieľ, ktorým bol postup, podarilo sa to touto cestou. Určite nám to prinesie ďalšie možnosti konfrontovať sa so silnými súpermi,“ povedal prostredníctvom telefonátu v utorok popoludní pre agentúru SITA slovenský reprezentačný univerzál Peter Michalovič. „Turecko je pre mňa známa destinácia, hral som tam viackrát. Na Slovensku je to stabilne organizačne dobre zvládnuté. V Číne som nikdy nebol, je to pre mňa veľká neznáma. Pokiaľ ide o náš domáci turnaj, čakajú na nás mimoriadne atraktívni súperi. Holandsko aj Kuba majú výborné tímy, v zápasoch s Čechmi zasa vo všetkých športoch panuje veľká rivalita a inak to nebude ani vo volejbale. Myslím si, že diváci sa majú na čo tešiť,“ uzavrel pre SITA hráč talianskeho Viba Valentia Michalovič.

Program slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie vo Svetovej lige 2016:
17. – 19. júna: prvý turnaj v Turecku (Holandsko, Portugalsko, Turecko, Slovensko)
24. – 26. júna: druhý turnaj na Slovensku (Holandsko, Kuba, Česko, Slovensko)
1. – 3. júla: tretí turnaj v Číne (Japonsko, Čína, Turecko, Slovensko)

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #volejbal #Svetová liga