Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plážové volejbalistky chcú z Long Beach body pre Rio

Najbližšou zastávkou slovenských reprezentantiek v plážovom volejbale Natálie Dubovcovej a Dominiky Nestarcovej v boji o miestenku na budúcoročné olympijské hry do Ria de Janeiro sa na najbližších pár dní stane Long Beach.

18.08.2015 13:53
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová Foto:
Zľava: Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová.
debata

Kalifornské stredisko bude hostiť štvrté z piatich podujatí Grand Slamu v rámci Svetovej série 2015. Hlavná súťaž, do ktorej sú Slovenky priamo nasadené, sa uskutoční od stredy do nedele (18. – 23. augusta).

Dubovcová s Nestarcovou, ktoré budú musieť v Kalifornii čeliť okrem súperiek aj deväťhodinovému časovému posunu, obhajujú na turnaji vlaňajšie výborné 3. miesto. Slovenky budú chcieť potvrdiť, že sa im v Kalifornii mimoriadne darí – okrem minuloročného bronzu vybojovali v Long Beach aj 5. miesto v roku 2013.

Aj keď úvod sezóny nebol v súlade s predstavami najúspešnejších slovenských beachvolejbalis­tiek, ich výsledky z ostatných týždňov už boli viac než solídne – najmä štvrté miesto na majstrovstvách Európy v Rakúsku. V nedeľu si Dubovcová v tandeme s Nestarcovou v Senci pripísali na svoje konto šiesty spoločný titul majsteriek Slovenska, keď vo svojich štyroch zápasoch na turnaji nestratili ani set. „Každý od nás očakáva, že vyhráme, takže je to o to náročnejšie. Sme rady, že sme potvrdili úlohu favoritiek a že máme vo vrecku šiesty titul,“ skonštatovala Nestarcová pre oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF). Jej tímová partnerka Dubovcová privítala možnosť zasúťažiť si na domácom šampionáte pred ďalším dôležitým Grand Slamom: „Zápasový rytmus je iný ako tréning, takže nám to padlo vhod.“

Kľúčovou métou pre slovenskú dvojicu je účasť na budúcoročných olympijských hrách. V predbežnom rebríčku olympijskej kvalifikácie k 17. augustu figurujú Dubovcová s Nestarcovou na priečke zaisťujúcej miestenku do Ria 2016. Slovenky sú momentálne dvadsiatym najlepším párom, patrí im však 16. pozícia, keďže pravidlo o maximálne dvoch miestenkách pre jednu národnú federáciu eliminuje z poradia dve brazílske a dve nemecké dvojice, vyššie postavené od Dubovcovej s Nestarcovou. Slovenské reprezentantky majú na svojom konte aktuálne 2550 bodov. Prvou dvojicou pod čiarou olympijskej kvalifikácie sú Američanky Emily Dayová a Jennifer Kessyová s 2240 bodmi. Definitívny rebríček bude známy 13. júna 2016.

Už o týždeň (25. – 30. augusta) sa uskutoční záverečné podujatie kategórie Grand Slam Svetovej Série 2015 v poľskom Olsztyne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová #plážový volejbal