Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suvenír nemáme. Mala ním byť medaila

Dosiahli jeden z najväčších úspechov v histórii slovenského volejbalu. Na leňošenie však nepomyslia. Piesok z profesionálneho kurtu za dovolenkový z pláže ani na okamih nezamenia. Cieľ Dominiky Nestarcovej a Natálie Dubovcovej je v tejto sezóne jasný, jeho splnenie náročné.

03.08.2015 16:10
Natália Dubovcová Foto:
Natália Dubovcová na ME v Klagenfurte.
debata

Najúspešnejší slovenský pár v plážovom volejbale nechce na budúci rok chýbať na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Preto ani po návrate z európskeho šampionátu, kde obsadil skvelé štvrté miesto, nezaháľa.

„Naplno síce začneme trénovať opäť až od budúceho týždňa, no dovtedy budeme pracovať na kondícii, naberaní sily a vylepšovaní techniky. O pár dní nás čakajú majstrovstvá Slovenska v Senci a ihneď po nich odlietame na Grand Slam do Long Beach,“ vraví Nestarcová.

Spolu s Dubovcovou bude v Amerike obhajovať historický bronz z lanského roka. Keby sa slovenská dvojica k podobnému výsledky čo i len priblížila, uľahčila by si ešte značne náročnú cestu do Ria. „Výrazne nám pomohli body z Klagenfurtu. Pred sebou však máme ešte viacero dôležitých turnajov, na ktorých potrebujeme zabrať,“ uvedomuje si staršia z páru.

Počas zvyšku zrejme najdôležitejšej sezóny v kariére budú Slovenky v inej pozícii ako pred majstrovstvami Európy. Do Rakúska odchádzali s malou dušičkou, s neveľkými ambíciami prekvapiť zvyšok kontinentu. Napokon však zdolali viacero výrazných favoritov – vrátane oboch finalistov z vlaňajšieho šampionátu v Cagliari, kde obsadili deviatu priečku.

„Dobrý výsledok sme už veru potrebovali. Cítili sme, že sa nám nedarí podľa predstáv. Napriek tomu sme boli trpezlivé a aj naďalej tvrdo pracovali. Verili sme, že dobré výsledky a zlepšenie hry sa dostaví,“ pousmeje sa Nestarcová.

Na turnaj v Klagenfurte bude spomínať nie len vďaka neočakávanému úspechu, ale aj pre atmosféru, ktorá vládla na tribúnach Centrálneho kurtu počas finálového dňa. „Z domu, ale aj z hľadiska sme cítili ohromnú podporu fanúšikov. Počas zápasu sme počuli z tribún slovenčinu, čo sme veľmi citlivo vnímali,“ tvrdí rodáčka z Pezinka.

Priniesla si spolu s Dubovcovou z Rakúska suvenír, ktorý bude obom pripomínať mimoriadne úspešne dni? „Chceli sme si ho priniesť. Mala ním byť medaila,“ povzdychne si Nestarcová. „Nedosiahli sme na ňu a tak v nás zostal len dobrý pocit z výkonov, ktoré sme predvádzali. Sme s nimi nadmieru spokojné – až na zápas o bronz, ktorý nám príliš nevyšiel,“ priznáva.

V súboji s Poľkami si slovenské nádeje vybrali slabšiu chvíľu. A dočkali sa nemilého paradoxu. S párom Kolosiňská – Brzosteková odohrali počas posledných dvoch rokov päť zápasov. Každý z nich vyhrali. Ten najdôležitejší však nezvládli.

„Zakaždým išlo o veľmi vyrovnané stretnutia, viackrát sa rozhodovalo až v tajbrejku, ktorý sme dotiahli do úspešného konca. O to viac nás mrzí, že práve duel o medailu sme prehrali,“ zakončila Nestarcová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová