Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američanky nemajú konkurenciu. Potvrdia to?

Ich krajania vyhrali pred dvoma týždňami svetový šampionát v Španielsku s veľkým prehľadom bez jediného zakolísania. Americké basketbalistky by mali na majstrovstvách sveta v Turecku (27. septembra - 5. októbra) dominovať rovnakým, ak nie ešte výraznejším, rozdielom.

27.09.2014 10:00
wnba, pheonix, diana tarasiová, brittney... Foto: ,
Dvojica z majstrovského Phoenixu Diana Taurasiová a Brittney Grinerová s trofejou WNBA.
debata

Ženský „Dream Team“ okolo trojice z majstrovského Phoenixu z WNBA Diany Taurasiovej, Candice Dupreeovej a Brittney Grinerovej odštartuje cestu za obhajobou titulu spred štyroch rokov už dnes o 20.30 súbojom proti Číne. Okrem Ázijčaniek sa v základnej D-skupine zverenky Luigiho Auriemmu stretnú aj so Srbskom a Angolou.

„Na šampionát prichádzame s výborným mixom skúseností a mladíckej dravosti,“ uviedla pred štartom MS ďalšia z radu skúsených tridsiatničiek Sue Birdová, trojnásobná zlatá medailistka z olympijských hi­er.

Každá prehra Američaniek na šampionáte by bola obrovským prekvapením. „Majú k dispozícii hviezdny tím. Aby ich niekto zdolal, museli by súpera výrazne podceniť. Francúzkam sa to podarilo v príprave, ale o to väčší pozor si dajú hráčky USA v prípadnom vzájomnom stretnutí. Okrem Francúzska môže favorita ako-tak potrápiť ešte Španielsko, prípadne domáce Turecko. To síce nemá taký kvalitný tím, ale v jeho prospech bude hovoriť domáce prostredie,“ vraví skúsená slovenská trénerka Natália Hejková, ktorá sa do Turecka chystá na zápasy vyraďovacej fázy.

Šampionát bude pozorne sledovať aj generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský. Špeciálne si bude všímať Austrálčanku Erin Phillipsovú, ktorá bude v novej sezóne obliekať dres slovenského majstra (okrem nej sa v Turecku predstavia ďalšie dve hráčky z extraligy – Češka Bartoňová a Kanaďanka Tathamová, zhodne basketbalistky Piešťan).

„Američanky zatiaľ nie sú vo forme, ale počas turnaja sa budú istotne zlepšovať. Ich finálový súper by mal vzísť z trojice Španielsko, Francúzsko, Turecko. Austrálčanky majú smolu, že na USA narazia pravdepodobne už v semifinále. Navyše im chýbajú niektoré opory. Čiernym koňom turnaja by mohla byť Kanada, ktorá má veľmi dobre poskladané družstvo,“ myslí si Jendrichovský.

Zloženie skupín

A-skupina: Brazília, Česko, Japonsko, Španielsko.
B-skupina: Kanada, Francúzsko, Mozambik, Turecko.
C-skupina: Austrália, Bielorusko, Kuba, Kórejská republika.
D-skupina: Angola, Čína, Srbsko, USA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #basketbal #MS v basketbale #dream team