Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka obrov v Pireu. Na Štadióne mieru a priateľstva lietali päste

Štadión mieru a priateľstva v aténskom Pireu bol v závere štvrtkového duelu basketbalovej Euroligy medzi Olympiakosom a Galatasarayom Istanbul svedkom čohosi, čo nekorešponduje s jeho názvom.

29.11.2013 11:49
debata

Sprievodnou udalosťou zápasu totiž bola bitka v čase, keď sa už iba dohrával a mal jasného víťaza. V 38. minúte hosťujúci rozohrávač Carlos Arroyo premenil svoj druhý trestný hod, ktorým znížil na 46:70 – a vtedy to prišlo: krídelník tureckého tímu Pops Mensah-Bonsu „zabudol“ pri odstavovaní súpera ruku v tvári domáceho Mirzu Begiča, ktorý pri odpútaní sa od svojho obrancu ho za odmenu lakťom úmyselne trafil do hlavy. Obaja obri, 216-centimetrový Slovinec aj o desať čísel nižší Brit, si potom vymenili pozdravy päsťou a na palubovke sa strhla hrmavica.

Bitka v zápase Olympiakos – Galatasaray

Rozhodcovia vylúčili oboch agresorov a spoločne s nimi ešte domáceho Jorgosa Printezisa. Grécky tím zvíťazil jasne 72:54. „Ospravedlňujem sa rodine, spoluhráčom, fanúšikom, obom klubom aj celej Eurolige. Pýšim sa statusom profesionála, ale predviedol som správanie, na ktoré nie som hrdý,“ kajal sa na Twitter 30-ročný krídelník s ghanskými koreňmi Mensah-Bonsu. Stačiť to zrejme nebude, od vedenia súťaže môže dostať ďalší trest.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #Olympiakos Pireus #Euroliga basketbalistov