Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futsalisti zabojujú o historickú účasť na ME

Na slovenských futsalistov čakajú mimoriadne dôležité dni. V barážovom dvojzápase sa pobijú s Chorvátskom o postup na záverečný turnaj majstrovstiev Európy.

18.09.2013 09:45
Ladislav Mikita, futsal Foto: ,
Kapitán slovenskej futsalovej reprezentácie Ladislav Mikita (vpravo) bojuje o loptu počas februárového prípravného zápasu proti Srbsku.
debata

Prvé meranie síl sa uskutoční v stredu (od 17.15) v bratislavskej Hant aréne (odveta o šesť dní v Dubrovníku).

Zverenci Jána Janíka zabojujú o premiérovú účasť na niektorom z vrcholných podujatí. Doteraz sa nepredstavili na európskom ani svetovom šampionáte. „Máme reálnu možnosť postúpiť, čo je aj naším cieľom. Šance sú 50 na 50,“ vyhlásil na pondelňajšej tlačovej besede slovenský tréner, v ktorého nominácii sa nachádzajú hráči z jediného klubu – bratislavského Slov-Maticu.

Slováci sa doteraz stretli s Chorvátmi štyrikrát – dva zápasy vyhrali, v dvoch sa zrodil nerozhodný výsledok. Proti Balkáncom si veria aj tentoraz. „Všetci sa na duel tešíme, nálada je dobrá, nechýba nám ani sebadôvera,“ tvrdí kapitán mužstva Ladislav Mikita, ktorý však pre vylúčenie v predošlom zápase s Azerbajdžanom, dnes nenastúpi.

Miernym favoritom dvojzápasu sú Chorváti, ktorí sa predviedli na minuloročnom európskom šampionáte. V domácom prostredí vyhrali základnú skupinu a postúpili medzi najlepšie štyri tímy. Vo štvrťfinále si dokonca poradili aj so silnou Ukrajinou, ktorú vyradili po jedenástkovom rozstrele. V semifinále nestačili na Rusov, v boji o tretie miesto podľahli Talianom. „Elitná štvorica Chorvátov je skvelá. Ak ju dokážeme ustrážiť, výrazne sa priblížime k postupu,“ upozorňuje Janík.

Chorváti sa budú v Bratislave spoliehať aj na silnú podporu z hľadiska. „Máme správy, že ich príde podporiť 300 až 500 fanúšikov. V hľadisku bude poriadne peklo,“ vraví kouč Slovákov. Na hlasivky svojich priaznivcov sa však môžu tešiť aj domáci. Do utorka predali organizátori okolo tisícky vstupeniek.

Na majstrovstvách Európy v Belgicku (od 28. januára do 8. februára 2014) sa predstaví dvanásť reprezentačných tímov. Osem z nich je známych už teraz – k domácemu výberu sa pridali Taliansko, Azerbajdžan, Rusko, Španielsko, Portugalsko, Česko a Slovinsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futsal #slovenská reprezentácia vo futsale #baráž o futsalové ME