Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod košmi je favoritom Inter

Opráši Inter zašlú slávu alebo Komárno pretaví druhý finálový pokus na premiérové zlato? Mužské basketbalové finále sa hrá na štyri víťazstvá a štartuje už dnes o 18.00 h v Komárne.

11.05.2013 10:02
debata

„Pracovali sme na tom celú sezónu, aby sme mali čo najlepšie postavenie pre play off,“ podotkol tréner Komárna František Rón. Päťdesiatdvaročný český kormidelník je špecialistom na finálové série, ale aj na to, ako v nich byť úspešný. Pred sebou má dvanáste finále, osem z nich bolo doteraz víťazných. Tri tituly už získal aj na Slovensku ako tréner Pezinka a Levíc. Vlani neuspel ako tréner Komárna vo finále proti Prievidzi.

„Verím, že sme dostatočne silní na to, aby sme boli vo finále Interu vyrovnaným súperom. Ide o to, aby hráči podali stopercentné výkony. Ak dáme do toho všetko a napriek tomu zvíťazí Inter, potom súperovi poblahoželám,“ tvrdí Rón.

Jeho zverenci vybavili svojich súperov v play off Handlovú a Spišskú Novú Ves expresne rýchlo. Do finále dokráčali bez prehry. Po vyradení Spišskej v semifinále im však zostalo 17 dní na prípravu, čo je veľká zápasová diera. Skúsený tréner k tomu hovorí: „Tvrdo sme trénovali. Snažili sme sa udržať tím v maximálnom zaťažení a absolvovali sme aj priateľský zápas v Nymburku s elitným českým tímom hrajúcim európsku súťaž.“

Súper Komárna vstupuje do finále v pozícii favorita, hoci na začiatku sezóny také vysoké ambície nemal. Káder bratislavského tímu sa potom výrazne posilnil a v semifinále si poradil so silnou Nitrou hladko 4:1. Pravda, táto sériu bude zrejme natrvalo poznačená kauzou Rančík a jeho neoprávneného štartu v piatom súboji v Nitre pre tri technické chyby. Výsledok zostal v platnosti, ale jeden z ťahúňov Interu bude v rámci trestu chýbať v dnešnom prvom finálovom zápase. Komárňania na základe rozhodnutia Hracej komisie SBA chvíľu zvažovali, že na finále nenastúpia. Keď emócie vychladli, svoje stanovisko zmenili.

„Hráčom som vravel, že nás sa táto kauza netýka. Nech to hodia za hlavu a sústredia sa na hru. Verím, že vo finále zvíťazí lepší basketbal,“ dodal Rón.

debata chyba