Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels či MBK? V Košiciach sa rozhodne o titule

Desiaty titul pre Košice alebo titul po 10 rokoch pre Ružomberok? Tak stojí otázka pred vyvrcholením basketbalovej extraligy. Už dávno nebolo ženské finále na Slovensku také vyrovnané a dramatické.

30.04.2013 13:00
Košice, Salamanca Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Od roku 2004, keď prevzali majstrovskú taktovku Košičanky práve od Liptáčok, bola nezodpovedanou otázkou spravidla iba výška skóre v prospech Košíc. Teraz sa však favoritky trápia viac, ako by samy čakali. Zatiaľ dvakrát využili výhodu domáceho prostredia, ale to isté zopakovali aj ich súperky.

Štvrtý najlepší tím tejto euroligovej sezóny, Good Angels Košice, mal desiaty titul zo slovenských paluboviek na dosah už v sobotu v Ružomberku. Východniarky však v Liptove premrhali 24-bodový náskok z úvodu, aj polčasových 40:24, a v závere sa len prizerali spontánnej domácej radosti. Ružomberčanky v euforickom závere vyrovnali stav série na 2:2 a sklamaný košický tréner Maroš Kováčik skonštatoval: "Šťastie sa priklonilo na stranu domácich, ale nič sa nedeje. Celý rok sme bojovali za to, aby sme mali v prípadnom rozhodujúcom zápase výhodu domáceho prostredia a teraz ju musíme využiť.“

Na strane Košíc je kvalitnejší káder a domáce prostredie. A to aj napriek tomu, že po sobote sa rozlúčili s jednou z líderiek tímu Natashou Lacyovou, ktorá už odletela do USA. Hráčky MBK sa zasa môžu spoliehať na neochvejnú bojovnosť a po sobotňajšom zápase sú mentálne na koni. "Musíme sa vyrovnať s neúčasťou Lacyovej. Vedeli sme už pred sériou, že v prípadnom piatom zápase nám nepomôže. Aj tak sme jej vďační, že ešte prišla a pomohla nám,“ podotkol generálny manažér Košíc Daniel Jendrichovský. A čo bude v utorkovom zápase rozhodovať podľa ružomberského kouča Štefana Sviteka?

"Psychika, srdce, nasadenie. Ten kto sa nepoddá a bude bojovať do konca, má šancu zvíťaziť. My ideme do Košíc s predsavzatím držať čo najdlhšie vyrovnané skóre a potom sa uvidí, čo z toho vyjde,“ vravel Svitek pre klubový web košického družstva. Práve jeho osoba by mohla byť pred rozhodujúcim duelom povestným jazýčkom na váhach. Atmosféru v tíme Good Angels dôverne pozná z takmer sedemročného pôsobenia, ktoré ukončil len pred niečo vyše rokom. Ako hlavný tréner priviedol Košičanky k štyrom majstrovským titulom a piatim víťazstvám v Slovenskom pohári. Bude aj tým, ktorý im titul tentoraz vezme?

Rozhodujúci súboj o titul sa v košickej Infiniti aréne začne v utorok o 18.00.

debata chyba