Obávané trio Hossa - Demitra - Gáborík spolu hrať nebude

Stanislav Benčat | 01.05.2011 14:44
Marián Hossa, Pavol Demitra, Marián Gáborík Foto:
Zľava: Marián Hossa, Pavol Demitra a Marián Gáborík na tréningu.
Trio najväčších hviezd v slovenskej ofenzívie, Marián Hossa, Marián Gáborík a Pavol Demitra si v jednej formácii spoločne nezahrá. Kouč Glen Hanlon tak nadviazal na ťah jeho predchodcu Jána Filca, ktorý rovnako trenčianskych kamarátov nedal do jednej formácie na olympiáde vo Vancouvri.

„Samozrejme, máme si čo k tomu povedať aj my, ale tréner asi rozloží silu do viacerých formácii. Predsa len, nie je dobré, aby bol len jeden skvelý útok,“ predostrel situáciu Marián Gáborík.

To, že trio extrémne ofenzívnych útočníkov nebude hrať spolu predznamenal už aj ťah kouča Glena Hanlona, keď Pavla Demitru zaradil na ľavé krídlo. Opora Lokomotivu Jaroslavľ na svojom poste zostáva, centra prvej formácie bude hrať Jozef Stümpel a na pravom krídle bude operovať Marián Hossa.

„Zatiaľ to takto vyzerá, hádam nám to bude klapať,“ vyhlásil Marián Hossa.

Poslednou veľkou akciou, kde si trenčianske trio zahralo spoločne v jednom útoku, tak zostávajú majstrovstvá sveta 2007 v Moskve. Gáborík bol na spomínanom turnaji najlepším strelcom i naproduktívnejším hráčom výberu vtedajšieho trénera Júliusa Šuplera, keď strelil 5 gólov a na ďalších 6 prihral.

Lajna H-D-G by však mohla, podobne ako na olympiáde, spoločne nastupovať „aspoň“ v presilových hrách. Prvá presilovková formácia Slovenska doteraz nastupovala v zloženík Demitra, Stümpel, Gáborík, Bartečko a Podhradský.

Na duel s Nemecko nastúpi v bránke od začiatku, tak ako proti Slovinsku, gólman Jaroslav Halák. Ďalší novic v tíme Michal Handzuš bude centrom v druhom útoku s Gáboríkom a Marcelom Hossom na krídlach.

Trinástym útočníkom na súpiske bude Štefan Ružička.

** Ako trénovali slovenskí útočníci**

Demitra – Stümpel – Marián Hossa
Gáborík – Handzuš – Marcel Hossa
Šatan – Surový – Zedník
Bartečko – Nagy – Radivojevič