Súper letel až na mantinel. Slafkovský sa prezentoval ráznym hitom, fanúšikovia sú nadšení

Pravda | 19.12.2023 14:21
Slafkovský hokej Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Už nie je neskúsený nováčik, ktorý po bodyčekoch končil na ľade. Naučil sa čoraz častejšie využívať svoju mohutnú postavu a nielen experti, ale aj fanúšikovia sú z jeho celoplošnej hry unesení.

Juraj Slafkovský si pomaly, ale isto zjednáva v elitnej NHL rešpekt.

V zápase na ľade Winnipegu opäť nastúpil v elitnej formácii Montrealu a patril medzi najvyťaženejších útočníkov Canadiens.

Celkovo strávil na ľade 20:06 min, pripísal si tri hity a odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici za hrubosť.

V produktivite sa mu nedarí podľa predstáv, v ôsmich decembrových dueloch má na konte zatiaľ len jednu asistenciu. Experti i fanúšikovia však v jeho prípade kvitujú vybojované puky, obranné zákroky i tvrdé bodyčeky.

Takými sa košický rodák prezentoval aj v súboji proti Jets. Pozrite si videá:

Na druhom videu je vidieť, ako pochvalne reagovali na Slovákov hit jeho spoluhráči Johnny Kovacevic a Jayden Struble. Nadšení boli nielen oni, ale aj hokejoví priaznivci na sociálnych sieťach.

„Parádny bodyček od Juraja, súper pocítil jeho tvrdosť. Chceme takých vidieť viac,“ napísal jeden z fanúšikov. „Takto dopadnete, keď do vás narazí 190 cm a 105 kg. Súperi, majte sa na pozore!“ znela ďalšia z reakcií.

Canadiens uspeli v kanadskom derby po výsledku 3:2 po predĺžení a vyhrali druhý zápas za sebou, čo sa im naposledy podarilo pred mesiacom.

828228884 Čítajte viac Slafkovský sa dostáva fanúšikom pod kožu. Jeden z nich ho pred halou zaskočil ospravedlnením

V tabuľke nadupanej Východnej konferencie im patrí priebežné 12. miesto, na ôsmu priečku, ktorá ako posledná zaručuje účasť v play off, strácajú dva body.

"Zlepšujeme sa každým duelom. Hráme najviac organizovane, odkedy pôsobím na striedačke Montrealu. Budovanie systému a rôznych častí hry si vyžaduje čas a hráči sú schopní pracovať na detailoch,“ reagoval po výhre v derby tréner Habs Martin St. Louis.

Ďalší zápas odohrajú Slafkovský a spol. v noci na piatok, keď nastúpia na ľade Minnesoty Wild.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...