S Chárom doviedol Boston k Stanleyho poháru. Piaty najbodujúcejší Čech histórie NHL ukončil kariéru

Pravda | 01.12.2023 18:59
David Krejčí Foto:
David Krejčí odohral v NHL vyše tisíc zápasov v jedinom tíme Bostonu Bruins.
Po minulej sezóne skončil v NHL a existovala možnosť, že si ešte zahrá v domácej extralige. Nezahrá. Český hokejový útočník David Krejčí sa rozhodol ukončiť kariéru.

Ako oznámila agentúra, ktorá ho zastupuje, dôvodom rozhodnutia boli zdravotné problémy. 37-ročná legenda Bostonu odohrala v NHL úctyhodných 1032 zápasov.

„David došiel k tomuto názoru po konzultácii s lekárom, nakoľko ho zranenia v dolnej časti tela limitujú natoľko, že sa nemôže dostať do poriadneho tréningu a záťaže,“ oznámila agentúra GMG Hockey. Krejčí bol ústrednou postavou Bostonu v roku 2011.

V roku 2011, keď bol kapitánom medveďov Zdeno Chára, bol ťahúňom klubu v ceste za ziskom Stanleyho pohára, keď sa stal najproduktivnejším hráčom play off.

Sanni Hakalaová Čítajte viac Incident s krutým výsledkom. Vo vysokej rýchlosti narazila do bránky. Fínska hokejistka ochrnula

Krejčí je piatym najviac bodujúcim českým hokejistom v histórii NHL, keď ich nazbieral 786 a ďalších 128 pridal v play off. Rodák zo Šternbergu má dve bronzové medaily z majstrovsti­ev sveta.

Od sezóny 2013/14 bol kapitánom Bostonu a to až do minulej sezóny. V ročníku 2021/22 si odskočil domov a sezónu odohral v extraligovom Olomouci. Po návrate do zámoria pridal v 70 dueloch 56 bodov, ďalšie štyri v play off a tie boli aj poslednými v jeho hokejovej kariére.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...