Skúsený Slovák po odchode do KHL: Nerozumiem, prečo nemôžem hrať za reprezentáciu

Pravda | 25.08.2023 18:11
Martin Gernát Foto:
Martin Gernát si asi slovenský reprezentačný dres tak skoro neoblečie.
Po dvoch sezónach vo švajčiarskom Lausanne HC sa slovenský hokejový obranca Martin Gernát rozhodol odísť do KHL, kde sa stal hráčom Lokomotivu Jaroslavľ.

V rozsiahlom rozhovore pre allhockey.ru okrem iného priznal, že nerozumie, prečo majú hráči z KHL zakázaná na Slovensku hrať za reprezentáciu.

Na otázku či súhlasí, že situácia so zákazom hrať za národný tím je nezmyselná, odpovedal: Súhlasím. Nerád by som o tom veľa hovoril. Nerozumiem, prečo sa to stáva chalanom, ktorí sa len snažia rozvíjať svoju kariéru," povedal Gernát s tým, že predsa všetci chcú hrať za reprezentáciu.

hokej slovensko ženy Čítajte viac Katastrofický scenár sa naplnil. Slovenky zbabrali zápas s Dánskom a vypadli do B-kategórie

Do KHL sa rozhodol odísť napriek tomu, že vedel, že to bude znamenať zabuchnutie dverí do slovenskej kabíny. „Chcem dokázať, že môžem hrať v jednej z najlepších líg na svete. Preto som sa takto rozhodol,“ skonštatoval bronzový medailista z olympiády v Pekingu.

Odchovanec prešovského hokeja zároveň verí, že sa situácia čoskoro zmení a hráči z KHL budú môcť hrať za reprezentáciu. „Rozhodol som sa presťahovať do Ruska spolu s rodinou. Sme radi, že všetko takto dopadlo.“

Gernát si pochvaľoval adaptáciu v novom tíme a podľa neho je v klube všetko organizované na profesionálnej úrovni. „Jaroslavľ je dobré mesto. V centre som bol viackrát, dá sa tam dobre naobedovať, keď za mnou príde rodina. Teraz som neustále so spoluhráčmi a užívam si to,“ povedal obranca.

Nicklas Lidström Čítajte viac Najlepší obranca v histórii, hoci Kanaďania nesúhlasia. Slovákovi vystrúhal veľkú poklonu

Jeho najbližší momentálne čakajú na ruské víza a v momente, ako ich dostanú, okamžite priletia do Jaroslavli.

Naposledy ho prekvapila návšteva 9 500 divákov na prípravný duel proti Avangardu Omsk. „Keď som sa zúčastnil predsezónnych zápasov NHL v Edmontone prišlo aj 15 až 16-tisíc divákov. Ale patrí to určite k tým vyšším návštevám, aké som v príprave zažil,“ dodal Gernát.

Draftové jednotky za posledných 10 rokov v číslach Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii sa dozviete, či je...