Brankár Zvolena prirovnal Košičanov k veveričkám. Je to play off, preboha, reagoval na bitku Slovák

Patrik Fotta | 18.04.2023 00:00
SR Košice šport hokej TEL finále 2. zápas... Foto:
Šarvátka medzi hráčmi HC Košice a HKM Zvolen v druhom zápase finále.
Pretaktizovaný hokej, ktorému chýba to najpodstatnejšie –⁠ góly. Úvodné dva zápasy finále extraligy medzi Košicami a Zvolenom nestranného diváka príliš nenadchli. Celkovo padlo len päť gólov. Aj napriek tomu prevláda v Košiciach spokojnosť. Od zisku titulu delia oceliarov dve víťazstvá. Proti sú však Zvolenčania.

„Verím, že v domácich zápasoch to konečne prelomíme a začneme si viac veriť v koncovke," burcoval po druhom zápase finále, ktorý Zvolenčania prehrali 0:1, útočník Peter Zuzin.

Slovenský reprezentant v zvolenskom drese ubezpečil, že jeho tím bude bojovať do posledného zápasu.

„Je to finále. Ide sa na krv a do poslednej kvapky. Pri oboch prehrách sme podali kvalitný výkon a z Košíc pôjdeme so vztýčenými hlavami," vyhlásil Zuzin.

Slovákovi sa hokej páčil: Bude ho ešte veľa

Jediným úspešným strelcom v druhom finálovom zápase bol košický útočník Marek Slovák.

Ten sa dokázal najlepšie zorientovať v chaose pred bránou Adama Trenčana a pohotovou strelou skóroval.

„Zatiaľ nič nie je rozhodnuté. Čaká nás ešte veľa hokeja," vravel Slovák. Finále doposiaľ prináša viac defenzívny ako útočný hokej. Bude to tak aj v ďalších zápasoch?

Video

„Ťažko povedať. Nemám vešteckú guľu. Obrana je v play off prvoradá. Napriek tomu sa hrá hokej hore-dole. Neviem, ako to videli diváci na tribúnach alebo v televíznych obrazovkách, ale mne osobne sa hokej páčil. Hralo sa vo vysokom tempe a nasadení," zhodnotil košický útočník.

Úroveň hokeja sa pozdávala aj brankárovi Zvolenčanov, ktorý si pripísal 96-percentnú úspešnosť zákrokov.

„Hral sa rýchly hokej. Košičania korčuľovali ako veveričky. Bol ich plný ľad. Ťažko sa nám cez nich presadzovalo. Hrali sme dobre, tak ako v prvom zápase.

Je škoda, že sa nám nepodarilo priviezť si z Košíc aspoň jeden bod, ktorý by sme si zaslúžili," povzdychol si Trenčan.

V závere zápasu sa pritvrdilo. Do šarvátky po záverečnom hviezde sa do seba pustilo viacero hráčov.

„Je to play off preboha. Aj toto k tomu patrí. Každý chce uspieť vo finále a získať Dzurillov pohár. Nič prehnané tam nebolo," opísal situáciu Slovák.

Po drcnutí nasledovala trma-vrma

Zvolenčania tvrdia, že bitkou v závere sa nesnažili vyslať žiaden signál Košičanom a išlo skôr o menšie vzplanutie emócií.

„Príliš dobre som to nevidel, pretože som bol na striedačke. Bol tam zrejme nejaký dohraný súboj, a keďže sa to udialo v úplnom závere, tak sa tam strhla aj nejaká strkanica. Rozhodne nechceme byť zákerní. Nemyslím si, že išlo z našej strany o nejaký signál," uviedol Zuzin.

V centre diania bol zvolenský brankár, ktorý mal na potýčku lepší výhľad.

„To tak niekedy býva. Sú to klasické šarvátky. Asi sme ich chceli aj trochu vykoľajiť. Niekto tam drcol do súpera a už z toho bola trma-vrma," zhodnotil Trenčan, ktorý očakáva v domácich zápasoch elektrizujúcu atmosféru.

Košický útočník Marek Hovorka patril k najaktívnejším hráčom na ľade. Do šarvátky sa však nezapojil.

„Bol som pri našom brankárovi. Ani neviem ako sa to zrazu zvrtlo. Zvolenčanov ale úplne chápem. Chcú niečo zmeniť a snažia sa to preklopiť na svoju stranu. Je to hokej, nehráme tu guličky," povedal Hovorka.

Po dvoch dňoch voľna sa séria presunie do Zvolena, kde je tretí duel finále na programe vo štvrtok od 18:00 h.

Prvý finálový zápas Košice - Zvolen Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Šarvátka pred bránou Zvolena v prvom finálovom...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ