Vybučali ho preto, že je Rus? Ničuškinovi zhorkli oslavy Stanley Cupu

Pravda | 01.07.2022 11:15
Valerij Ničuškin počas osláv zisku Stanleyho... Foto:
Valerij Ničuškin počas osláv zisku Stanleyho pohára.
Približne pol milióna fanúšikov sa zišlo v centre amerického Denveru, kde s hokejistami Colorada Avalanche oslavovali zisk tretieho Stanleyho pohára v histórii klubu.

Na záver vyše štyri hodiny trvajúceho dňa osláv Stanleyho pohára sa jednotliví hokejisti Colorada Avalanche začali objavovať na tribúne pred davom nadšených priaznivcov.

Pri jednom z nich sa však tlieskanie a vyjadrenia obdivu zmenili na nečakané bučanie, ktoré sa vymykalo rámcu osláv. Desaťtisíce ľudí takto prejavili nevôľu pri vyhlásení mena ruského útočníka Valerija Ničuškina. Na zázname z osláv sa tak udeje v čase 3:25:00.

Kompletný prenos z osláv Colorada Avalanche.

Akoby priaznivci zabudli nato, že práve ruský krídelní bol ťahúňom klubu v play off a najmä počas finálovej série, ktorú napokon Colorado ovládol nad Tampou Bay 4:2 na zápasy.

27-ročný Ničuškin v play off nazbieral v 20 zápasoch 15 bodov za 9 gólov a 6 prihrávok a v samotnej finálovej sérii dal 4 góly.

Iľja Kovaľčuk Čítajte viac Ruská KHL konkurenciou NHL? Zabudnite. Platy tam rapídne padli

Počas štvrtkových osláv ocenili aj tím Denverskej univerzity, ktorý sa v uplynulej sezóne stal šampiónom NCAA a titul si vo svojej mládežníckej súťaži pripísali v tomto ročníku aj hráči Denver East High School. Denver sa tak v lete môže pýšiť až tromi hokejovými trofejami, pripomenula agentúra AP.

Prognóza draftového rebríčka NHL. Kde sú Slováci? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
59. Filip Mešár (Poprad).

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ