Útočnú akciu stopol tvrdý náraz na plexisklo. Jurčina v šlágri vyradil Ďalogu

Pravda | 28.09.2021 11:28
Milan Jurčina, Ivan Ďaloga Foto:
Milan Jurčina (vľavo) a Ivan Ďaloga.
Po súboji Slovákov nedohral nedeľný šláger 8. kola českej hokejovej extraligy obranca Brna Marek Ďaloga.

Pri jeho tradičnom zakladaní útočnej akcie na konci 1. tretiny ho poslal na ľad krajan Milan Jurčina zo Sparty. Ten sa v zostave pražského tímu objavil prvýkrát v sezóne. Tvrdý zákrok pri mantineli poriadne otriasol plexisklom v O2 aréne.

Ďaloga sa len ťažko zviechal, napokon mu na striedačku pomohli spoluhráči. Z nej ihneď zamieril do šatne.

Ako informovala oficiálna stránka Komety, o utorňajšom štarte reprezentačného kapitána z ostatných MS proti Českým Budějoviciam sa rozhodne po rozkorčuľovaní.

"Bol som dnes na vyšetrení, všetky lekárske správy dopadli dobre, cítim sa relatívne v poriadku, trochu ma pobolieva hlava, ale našťastie nejde o nič vážne.

Skúsim ísť s chlapcami na rozkorčuľovanie, absolvujem štandardnú predzápasovú prípravu a podľa nej sa rozhodnem, či budem pripravený zasiahnuť do zápasu, alebo nie," povedal reprezentačný kapitán z ostatných MS v pondelok pre hc-kometa.cz.

Denis Godla Čítajte viac Jágr pridal k jubilejnému zásahu dve asistencie. Godlu vyhnali z bránky

Autor jedného gólu a dvoch asistencií v aktuálnej sezóne a jeden z najvyťažova­nejších obrancov Komety dodal, že sa chcel vrátiť do zápasu, ktorý napokon vyhrala Sparta 3:2:

„Chcel som chlapcom pomôcť v tretej tretine, nechcel som ich v tom nechať, ale nakoniec mi to zdravotný stav nedovolil. Chlapci na Sparte odohrali vynikajúci zápas a musím ich pochváliť.“