Nečakane stopercentní. Kam to Slováci dotiahnu na MS?

Pravda | 25.05.2021 11:00
MS Slovensko hokej Foto: ,
Gólová radosť Slovákov.
Keď slovenskí hokejisti ukončili blok prípravných zápasov na majstrovstvá sveta, nejeden fanúšik uznanlivo kýval hlavou nad ich hrou. Máloktorý však tušil, že ostré súboje v Rige im prinesú toľko radosti.

Aspoň zatiaľ…

Zverenci Craiga Ramsayho vstúpili do turnaja, ktorý možno z hľadiska doterajších výsledkov pokojne označiť za senzačný, skvele.

Po víťazstve nad Bielorusmi (5:2) a Britmi (2:1), ktoré sa mali stať základným predpokladom toho, aby sa vôbec mohli uchádzať o jednu zo štvrťfinálových miesteniek, nečakane obrali o všetky body aj giganta z Ruska (3:1).

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Šance partie okolo kapitána Mareka Ďalogu na účasť medzi elitnou osmičkou sa tak výrazne zvýšili. Hoci – pred sebou nemajú jediný jednoduchý zápas.

Napokon, posúďte sami: Švajčiarsko, ktoré mnohí označujú za čierneho koňa turnaja. Švédsko, o ktorom hádam aj hokejoví analfabeti vedia, že patrí medzi absolútnu elitu. Dánsko, ktoré v Rige zdolalo práve Švédov. A Česko – pred turnajom údajne jeden z hlavných kandidátov na titul.

Deväť bodov za istých predpokladov môže, ale s veľkou pravdepodobnosťou na postup do štvrťfinále stačiť nebude. Slováci tak nemajú rozhodne nič isté.

My sa vás pýtame – ako to napokon dopadne?

Hlasovať môžete v našej ankete.

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ