Gudas ochutnal vlastnú medicínu. Po drvivej nakladačke padol na zadok

Pravda | 07.12.2019 09:30
"Bude si pripadať, ako keby ho obkľúčilo päť mužov," varoval legendárny boxer Muhammad Ali súpera Georga Foremana pred slávnym "Rachotom v džungli" poukazujúc na rýchlosť svojich úderov a pohybu. Aké je to byť "obkľúčený piatimi mužmi" v noci na sobotu zažil aj český hokejový obranca Washingtonu Radko Gudas.

Známeho bitkára a tvrďáka si vyhliadol Nicolas Deslauriers z Anaheimu. Dvojica hneď po vhadzovaní v strednom pásme zhodila rukavice a išlo sa na vec. Kanadský útočník po úvodnej „oťukávačke“ spustil uragán tvrdých a rýchlych úderov. Gudas skutočne mohol mať pocit, že ho bijú minimálne piati.

Český reprezentant po sérii úderov padol na zadok, Deslauriers bitku s prehľadom vyhral. Incident vznikol pri predchádzajúcom kontakte dvojice v rohu ľadovej plochy. Deslauriers pri odchode do šatne ešte prišiel do stretu s krajanom Gudasa Jakubom Vránom.

Deslauriers dostal za bitku trest 5+10 minút, Gudas obišiel s piatimi. Práve Vrána potešil krajana v tretej tretine víťazným gólom na 3:2. Washington natiahol sériu víťazstiev na šesť, prispel k tomu aj slovenský útočník Richard Pánik.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ