Marinčin nehral. Z tribúny sledoval biliard svojich spoluhráčov

SITA | 08.10.2019 07:11
William Nylander - Toronto Maple Leafs Foto: ,
Krídelník Toronta William Nylander dáva gólovú bodku za skvelou akciou proti St. Louis Blues.
Slovenskí hokejisti nezasiahli do dvoch pondelkových zápasov NHL. Obranca Martin Marinčin bol len medzi zdravými náhradníkmi Toronta, ktoré doma prehralo so St. Louis 2:3.

Úradujúci víťaz Stanleyho pohára dosiahol siedme víťazstvo nad Torontom v neprerušenej sérii. Víťazný gól strelil v 8. min tretej tretiny obranca a zároveň kapitán Alex Pietrangelo, zároveň to bol jeho štvorstý bod v najslávnejšej profilige (95+305).

Hrdina play-off z uplynulej sezóny Jordan Binnington si pripísal 32 zákrokov. St. Louis je s 5 bodmi na čele Západnej konferencie NHL, Toronto strelilo v štyroch zápasoch 16 gólov, ale inkasovalo až 13 a na Východe je štvrté.

„V každom z troch doterajších zápasov nás zdobila bojovnosť a toto je ďalšie víťazstvo po obrate. Vždy nás teší, keď zvíťazíme nad silným tímom. Toronto ním je,“ uviedol Jordan Binnington na oficiálnom portáli NHL. Binnington je rodák z Richmond Hill neďaleko Toronta a na ľade Maple Leafs sa v súťažnom zápase predstavil vôbec po prvý raz.

„Veľa sa popísalo o tom, že bude pod tlakom, lebo sa vracia domov. Zdá sa však, že sa tým nenechal obťažovať. Binnington bol skvelý a celkovo sme hrali veľmi precízne v defenzíve. V Toronte sa nám hrá dobre. Je to skvelé miesto na hokej s množstvom energie v hľadisku,“ skonštatoval Pietrangelo.

„Ukázali nám, ako sa vyhrávajú zápasy. V tretej tretine sme neurobili dosť na to, aby sme sa na konci tešili my,“ podotkol kapitán Toronta John Tavares.

V druhom pondelkovom zápase Columbus zdolal Buffalo 4:3 po predĺžení a dosiahol prvé víťazstvo v sezóne. V tretej minúte predĺženia rozhodol o dvoch bodoch pre Blue Jackets 20-ročný Francúz Alexandre Texier. "

Foligno odviedol výbornú prácu. Zakričal som na neho, ale asi ma nepočul. Keď sa však otočil, bol som v strede osamotený a prihral mi," opísal Texier rozhodujúci gólový moment zápasu.

Výsledky NHL:
Toronto – St. Louis 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Columbus – Buffalo 4:3 pp (2:0, 0:2, 1:1 – 1:0)