NÁZOR: Premrhaná šanca. Ďalšia

Michal Mašľany | 15.05.2019 23:50
SR Košice MS2019 Hokej A Slovensko Fínsko KEX Foto: ,
Smútok hokejistov Slovenska.
Tri výborné výkony. Nezvládnutý kľúčový zápas. A veľký smútok. Slovenským hokejistom sa na domácich majstrovstvách sveta výrazne vzdialilo vytúžené štvrťfinále. Pritom boli blízko. Veľmi blízko.

Dve minúty ich delili od víťazstva nad Nemeckom, ktoré by ich posunulo do ideálnej situácie. Zbabraný záver mrzí o to viac, že 58 minút boli Slováci lepší. Možno v prvej tretine im ešte dôležitosť zápasu čiastočne zväzovala ruky a hokejky, ale pomer striel 12:3 hovoril za všetko.

Nezlomil ich ani inkasovaný gól, dvoma v presilovej hre otočili stav a od polovice sa niesol duel už čisto v ich réžii. Nemci viditeľne nestíhali, často mali problém sa dostať z vlastného pásma. Ich hlavná hviezda Leon Draisaitl bol na ľade neviditeľný.

Ramsayho zverenci však nezvládli záver. Takticky. Urobili viacero drobných chýb v rýchlom slede, ktoré súper tvrdo potrestal. Ako povedal kapitán Andrej Sekera, vyrovnanie sa ešte dá predýchať. No stratiť aspoň bod – ktorý mohol byť pri záverečnom účtovaní kľúčový – je neodpustiteľná chy­ba.

Slováci mali ubrániť remízu, no prepadli. A vtedy sa ukázala veľkosť Draisaitla. Napriahol a rozhodol. Nemci majú zo štyroch stretnutí 12 bodov a Slováci ich už nepredbehnú. Navyše, v ich neprospech hovorí vzájomný duel.

Matematická šanca ostáva. Nad 12 bodov sa nemusia dostať Američania a pri príliš odvážnych počtoch ani Kanaďania. No povedzme si pravdu – pravdepodobné to veru nie je.

Hokejisti premrhali šancu, ktorú si sami vybojovali v úvodnom dueli s USA. Čo je smutné, šťastenu odmietli druhý raz po sebe. Aj jeden bodík s Kanadou – delili ich od neho necelé dve sekundy – by totiž na postupové šance vrhal úplne iné svetlo.

Slováci bojovali proti Nemcom Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (Slovensko), vpravo brankár...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ