Jágr sa po prihrávke Plekanca dočkal prvého gólu po návrate, Kladno však padlo

ČTK | 26.02.2019 21:38, aktualizované: 
Útočník Jaromír Jágr sa vo štvrtom dueli po návrate na ľad dočkal prvého gólu, ale v záverečnom 60. kole prvej českej hokejovej ligy nezabránil prehre Kladna 4:5 po samostatných nájazdoch s Litoměřiciach.

Po základnej časti skončili Rytíři na štvrtom mieste a vo štvrťfinále play off sa stretnú s Přerovom.

Súťažný gól dal Jágr prvýkrát od 9. novembra 2017, keď sa v NHL gólom a asistenciou podieľal na výhre Calgary nad Detroitom 6:3.

Litoměřice pred zápasom držali siedmu priečku, ale pred deviatym Frýdkom-Místkom mali len dvojbodový náskok. Hostia za účasťou vo vyraďovacích bojoch vykročil rázne a po úvodnom dejstve viedli o dva góly. Kladno naštartovalo obrat v 34. minúte zásluhou obrancu Brendona Nasha.

V rozmedzí 43. a 51. minúty strelili domáci hráči tri góly. O posledný sa postaral štyridsaťsedemročný Jágr. Plekanec mu v početnej výhode prihral pred pravý kruh, druhý najproduktívnejší hráč v histórii NHL si nakorčuľoval viac do stredu a presne vypálil.

V tej chvíli boli hostia mimo play off, ale nevzdali sa a dvoma gólmi si vynútili nadstavenie. Na Jágrov gól odpovedal už po 47 sekundách Peter Jánský a 118 sekúnd pred koncom základnej hracej doby vyrovnal Jiří Průžek.

V rozstrele zariadil víťazstvo a zároveň postup Litoměřic do play off útočník Filip Jirásek. Vo štvrťfinále sa stretnú s víťazom základnej časti Jihlavou, ktorá zdolala Slaviu 4:3 po samostatných nájazdoch.

Jágr nabádal tím, že je nutné si uvedomiť, že Kladno čaká v play off ťažký boj. „Teraz už ale jednoducho nie je čas na srandičky. Už je to biznis. Je to vojna. Nemôžeme si teraz myslieť, že k nám niekto príde a bude nás tľapkať po chrbte. To v žiadnom prípade. Viem len, že to bude boj,“ uviedol Jágr.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video