Slovan opúšťa druhý najproduktívnejší hráč. Řepík mieri do Podoľska

ČTK | 26.12.2018 14:58
Michal Řepík Foto: ,
Michal Řepík zo Slovana v zápase proti Viťazu Podoľsk, v ktorého drese si zahrá.
Český hokejový útočník Michal Řepík sa sťahuje zo Slovana Bratislava do Podoľska. Uviedla to oficiálna stránka Viťazu.

Dvadsaťdeväťročný bývalý hráč Leva Praha a Čeľabinska si tak vyskúša dres štvrtého klubu v Kontinentálnej lige. Vo farbách Podoľska bude mať český reprezentant šancu na účasť v play off.

Řepík podobným spôsobom opustil Slovan aj v minulej sezóne, ktorú od konca januára dohral v pražskej Sparte. Následne sa do Slovana vrátil a v tejto sezóne je s 21 bodmi za desať gólov a 11 asistencií zo 42 stretnutí druhým najproduktívnejším hráčom tímu za Američanom Jeffom Taffeom.

Michal Řepík. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Michal Řepík Michal Řepík.

Slovan je v Západnej konferencii posledný s 23 bodmi zo 42 zápasov a má na ôsmy Podolsk stratu 20 bodov. V KHL sa za víťazstvo v riadnom hracom čase udeľujú dva body.

Řepík si v KHL pripísal v 219 dueloch vrátane play off 79 bodov za 39 gólov a 40 asistencií. Účastník posledných troch majstrovstiev sveta aj februárových olympijských hier v Pjongčangu má na konte tiež 72 zápasov a 20 bodov za deväť gólov a 11 asistencií v NHL v drese Floridy, ktorá si ho v roku 2007 vybrala v druhom kole draftu zo 40. miesta.

Do Európy sa Řepík vrátil v roku 2012, keď na dva roky zamieril do kádra vtedajšieho českého účastníka KHL HC Lev Praha. Po konci klubu v súťaži sa presunul do Fínska do Pelicans Lahti, následne prestúpil do Švajčiarska do Zugu.

V sezóne 2015/16 pomohol k historickému titulu Libercu, odkiaľ odišiel do Čeľabinsku. Za ten zohral pre zranenie len dva zápasy a zamieril do Sparty. Tam sa v minulom ročníku na čas vrátil sa Slovana.

V českej reprezentácii má na konte 60 zápasov a 20 gólov. V tomto ročníku za ňu odohral tri stretnutia na novembrovom turnaji Karjala a pripísal si dva body za gól a asistenciu.