Mladíci vstúpili do prestížneho turnaja prehrou so Švédmi

SITA | 07.08.2018 07:08
Hokej, korčule, hokejka, ilustračné foto Foto:
Ilustračná fotografia.
Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v úvodnom zápase turnaja Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Edmontone so Švédskom 2:4.

Zverenci trénera Viliama Čacha mali výborný vstup do stretnutia, keď po necelej minúte viedli vďaka presnému zásahu Valiguru, no „Tri korunky“ postupne otočili skóre vo svoj prospech gólmi Greweho s Brobergom.

Do druhej prestávky však stihol vyrovnať Turan a po 40 minútach svietil na kocke nerozhodný stav. O výsledku napokon rozhodol úvod tretieho dejstva, v ktorom skórovali Henriksson s Brobergom a zabezpečili hráčom zo severu Európy tri body.

Slováci nastúpia na druhý duel základnej A-skupiny v stredu o 3:00 h SELČ proti domácej Kanade, ktorá v prvom vystúpení na prestížnom podujatí deklasovala Švajčiarsko 10:0.

„Bolo vidieť, že z prípravného zápasu proti Amerike sa chlapci poučili. Síce sme nemali veľa času, ale urobili sme si rozbor zápasu proti USA, a hlavne vo veciach, z ktorých sme proti Američanom inkasovali góly, sme boli dnes ďaleko silnejší. Prehra mrzí, ale švédska kvalita bola na vysokej úrovni. Mali veľa príležitosti na strelenie gólov, na druhej strane málokedy s nimi hráte zápas, v ktorom je 2:2 po dvoch tretinách. Možno, ak by v tretej tretine nedostaneme gól hneď v jej úvode, tak sa hra vyrovná a možno by sme aj začali mať navrch my, keďže by Švédi určite začali nervóznieť. Nezvládli sme to a nakoniec sme prehrali 2:4,“ povedal pre Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) hlavný tréner SR „18“ Viliam Čacho.

A-skupina (Edmonton):
Švédsko – Slovensko 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: 10. Grewe (Bjerselius, Aström), 21. Broberg (Raymond, Holtz), 42. Henriksson (Holtz, Söderström), 46. Broberg – 1. A. Valigura (Čajkovič), 36. O. Turan (Sojka)
Zostava SR: Kozel – O. Turan, Golian, Matej Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, F. Gajdoš – Michal Mrázik, Sojka, M. Chromiak – A. Valigura, A. Turanský, Čajkovič – M. Volko, J. Haščák, D. Jendek – Kormúth, J. Eliaš.