V KHL sa robili čistky. Slovan prežil

SITA | 28.03.2018 12:16
Slovan Bratislava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava.
Rada riaditeľov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na svojom stredajšom zasadnutí v Moskve rozhodla o vylúčení klubov Lada Togliatti a Jugra Chanty-Mansijsk. V sezóne 2018/2019 tak bude mať KHL dovedna 25 účastníkov vrátane Slovana Bratislava.

Základná časť nasledujúcej sezóny KHL sa začne 1. septembra. Dejiskom tradičného Zápasu hviezd KHL bude 20. januára 2019 mesto Kazaň, kandidátmi boli aj Helsinki, Omsk a Magnitogorsk. Jednotlivé kluby v základnej časti odohrajú minimálne 60 duelov, v rozpise sa zvýši počet duelov so súpermi z rovnakej divízie či konferencie.

Vedenie súťaže sa rozhodlo prerušiť ligu počas turnajov Euro Hockey Tour maximálne na päť dní. Rozpis zápasov chce liga zverejniť už v polovici júna, aby kluby mohli čo najefektívnejšie pracovať v oblasti marketingu a fanúšikovia jednotlivých tímov mali možnosť lepšie si naplánovať prípadné výjazdy k súperom.

Keďže v ostatných rokoch sa v súťaži objavili problémy v kluboch s financovaním, vedenie KHL sa rozhodlo ustanoviť pracovnú komisiu, ktorej cieľom bude analyzovať jednotlivé organizácie a optimalizovať prácu v tímoch a stabilizovať financovanie. Do konca kalendárneho roka 2018 sa pod drobnohľad dostanú vybrané družstvá, medzi nimi by mal byť aj Slovan Bratislava.

KHL sa v stredu zaoberala aj možnosťou zmeny formátu play-off. Po novom by mohlo prísť k medzikonferenčným súbojom už v 3. kole vyraďovacej časti a nie až v záverečnej sérii o Gagarinov pohár.