Boston podľa očakávaní povolal Cehlárika späť do prvého tímu

SITA | 19.02.2017 13:14
Peter Cehlárik, Alexandre Burrows Foto: ,
Peter Cehlárik v zápase proti Vancouvru.
Organizácia zámorskej NHL Boston Bruins podľa očakávaní povolala do prvého tímu slovenského hokejistu Petra Cehlárika. Šikovný útočník by mal nastúpiť už v stretnutí proti San Jose Sharks, ktoré sa odohrá v noci z nedele na pondelok.

Dvadsaťjedenročný krídelník odohral minulý týždeň v NHL premiérové dva zápasy a pripísal si dva body. Následne bol poslaný naspäť na farmu do mužstva Providence Bruins, pretože Boston mal málo vídnanú 6-dňovú prestávku a tréneri nechceli, aby Cehlárik vypadol z tempa. Rodák zo Žiliny síce neodohral v nižšej AHL ani jeden duel, ale bol aspoň v tréningovom ryt­me.

Juniorský bronzový medailista z MS 2015 Cehlárik odohral svoje prvé stretnutia v NHL v česko-slovenskom útoku s Davidom Krejčím a Davidom Pastrňákom.

„Na tento týždeň ma vedenie poslalo späť na farmu, lebo Bruins majú voľno – päť dní nebudú ani trénovať. V AHL bol pred dvoma týždňami tiež Zápas hviezd, takže som mal štyri voľné dni. Som plný energie a tréningy mi len pomôžu. Vždy sa cítim lepšie, keď trénujem, ako keby som len sedel doma a oddychoval,“ vysvetľoval Cehlárik v pondelkovom rozhovore pre Pravdu.