Ovečkin vzal Bondrovi ďalší rekord

SITA | 13.01.2015 13:40
Ruský hokejista Alexander Ovečkin prekonal v tejto sezóne druhý klubový rekord Washingtonu, ktorý doteraz držal Peter Bondra.
Alexander Ovečkin. Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Alexander Ovečkin Alexander Ovečkin.

V novembri definitívne poslal do zabudnutia maximum v počte získaných kanadských bodov v drese Capitals, v pondelok zasa klubový rekord v počte víťazných gólov. Bondra ich v NHL nazbieral 78, vo Washingtone 73. Ovečkin má na svojom konte 74 víťazných zásahov.

Ruskej hviezde sa v poslednom čase darí, v siedmich zápasoch dala šesť gólov. „Ak to ide tímu, potom je to dobré aj pre jednotlivca. Snažím sa len dostávať puky do siete,“ uviedol Ovečkin, ktorý v 42 dueloch ročníka nazbieral celkovo 37 bodov (22+15). V 721 dueloch má na svojom konte 444 gólov a 407 asistencií. Bondra je stále so 472 presnými zásahmi najlepším strelcom histórie Capitals.

Obe hviezdy sú z rôzneho prostredia, mali iné východiskové pozície v Capitals, ale mnohé ich spája. Pred pôsobením v NHL si vyskúšali seniorský hokej v Európe, ani jeden z nich nevyhral Stanleyho pohár. Obaja majú nos na góly. Vo Washingtone mal priaznivejšie podmienky na štart Ovečkin, ktorý bol jednotkou draftu. Bondru si klub vybral ako 156. v poradí. „Alex má neskutočný herný štýl. Aj keď nie ste fanúšikom hokeja, na ľade vás upúta. Naozaj bolo len otázkou času, kedy ma prekoná,“ uviedol nedávno Peter Bondra.