Slovan sa vezie na víťaznej vlne. Vyšli mu úvody tretín

Pravda.sk, SITA | 22.10.2014 19:38, aktualizované: 
Hokejisti Slovana Bratislava Foto: ,
Radosť hokejistov Slovana.
V každej tretine strelili po góle, opreli sa o kvalitný výkon brankára a uchmatli si cenné body.

Hokejisti bratislavského Slovana sa opäť vezú na víťaznej vlne. Po tom, ako zvládli nájazdovú lotériu na ľade Jugry Chanty-Mansijsk (4:3 sn), uspeli aj na ihrisku Neftechimiku Nižnekamsk. Zverenci Petriho Matikainena si po víťazstve 3:1 pripísali do tabuľky ďalšie tri body.

Slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa mohol v stredu spoľahnúť na kvalitu medzi tromi žrďami. Švédsky brankár Backlund bol pre domácu ofenzívu viac ako päťdesiat minút neprekonateľnou prekážkou a svojím obrancom výrazne pomohol. Navyše, už po siedmich minútach podporil víťazné ambície Slovana Nedorost. Po Barankovom nahodení na bránku sa dostal k puku práve český center, ktorý otvoril skóre.

Druhý úder zasadili slovanisti svojmu súperovi hneď v úvode druhej časti hry. Po chybe hráčov Neftechimiku v strednom pásme sa do prečíslenia dvoch na jedného dostalo duo slovinských legionárov v drese Bratislavčanov. Jeglič sa neulakomil a posunul puk na Tičara, ktorý prekonal gólmana Sudnicina.

Domáci brankár uľahčil Slovanu cestu za víťazstvom len tri minúty po druhej prestávke. Pri strele Netíka od ľavého mantinelu zaváhal a povolil hosťom už trojgólové vedenie. Na víťazstve Slovana nič nezmenil ani gól Alševského, ktorý zaskočil Matikainenovo mužstvo deväť minút pred koncom, keď skóroval vo vlastnom oslabení.

Sériu piatich zápasov na ihriskách súperov zakončí Slovan už v piatok na ľade nováčika z Togliatti (od 17.30 v priamom prenose stanice Sport 2). Následne sa predstaví trikrát po sebe doma. Postupne privíta Novosibirsk (30. októbra), Chabarovsk (31. októbra) a Vladivostok (2. novembra).

Neftechimik Nižnekamsk – Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 52. J. Aľševskij – 8. V. Nedorost (Baranka, Bližňák), 25. Tičar (Jeglič, L. Nagy), 43. Netík (V. Nedorost)
Vylúčení: 6:8 na min, navyše A. Koroľuk (Neftechimik) 10 min za útok na hlavu, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0
Nižnekamsk: Sudnicin (43. Kolppanen) – M. Berezin, Eronen, Kosmačov, Jevsejenkov, N. Belov, A. Guskov, Bryncev – Milovzorov, Polygalov, Stapleton – A. Koroľuk, Hennessy, Rybin – Stepanov, Kulikov, Žukov – Mnichovič – Chochriakov, J. Aľševskij
Slovan: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, V. Mihálik – L. Hudáček, Surový, Bartovič – Netík, V. Nedorost, Vondrka – L. Nagy, Tičar, Jeglič – P. White, Bližňák, Lunter

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):
Petri Matikainen (tréner Slovana): „Odohrali sme dobrý zápas, hrali sme organizovane, koncentrovane a tímovo takmer celých 60 minút s výnimkou pár chýb. Na duel sme sa dobre pripravili a hráči dodržali pokyny, ktoré sme im s trénermi povedali pred zápasom. Som rád, že postupne sa začíname prezentovať hrou, ktorú chceme hrať. Teší nás, že z ďalšieho zápasu na tripe získavame tri body.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ