Sériu chceme ukončiť, aby sme si oddýchli, vraví útočník Košíc Sojčík

Pavol Komár | 03.04.2014 10:00
Peter Sojčík Foto: ,
Košický útočník Peter Sojčík (v popredí).
Košice po dvoch predchádzajúcich víťazstvách vedú 3:2 na zápasy. Dnes v Piešťanoch môžu rozhodnúť o postupe do finále. "Verím, že to zvládneme, dosiahneme štvrtú výhru a sériu ukončíme. S takýmto predsavzatím nastúpime na zápas. Neradi by sme hrali siedmy zápas," vraví útočník Košíc Peter Sojčík.

Vzdorujú Piešťany víťazovi základnej časti tuhšie, než ste čakali?
Nečakali sme ľahké zápasy, čo sa aj potvrdilo. Hrá sa semifinále, v hre ostali už len štyri najlepšie mužstvá. Piešťany majú svoju kvalitu, nie sú pre nás prekvapením. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali a pred finále si aspoň trochu vydýchli.

Vydýchli ste si aj po utorkovom víťazstve? V prvej tretine bol živší súper.
V úvode zápasu na nás doľahla možno ťarcha zodpovednosti. Trochu nám zväzovala nohy, ťažšie sme sa rozbiehali. Nehrali sme tak, ako sme chceli, Piešťany to nevyužili. V ďalších dvoch tretinách sme sa oklepali, pridali na dôraze a strelili aj pekné góly. V druhej časti sme získali rozhodujúci náskok.

Treťou výhrou aj psychickú výhodu. Bude sa vám hrať u súpera ľahšie, keď ste dôležitý predchádzajúci zápas na jeho ľade vyhrali?
Domáci budú pod väčším tlakom, ale na to sa spoliehať nemôžeme. Pokúsime sa zopakovať podobný výkon ako v predchádzajúcom zápase v Piešťanoch. Hrať to, čo nás zdobí vonku.

Čo Košice zdobí vonku?
Dôsledná obrana, narúšanie súperovej rozohrávky, efektivita v prečísleniach. Aj keď sme vo štvrtom zápase série inkasovali prvý gól, rýchlo sme vyrovnali a v ďalšom priebehu sme lepším pohybom strhli víťazstvo na našu stranu.

Osobne ste spokojný s vašimi výkonmi?
Sám sa nechcem hodnotiť, ani nie je čas nad tým uvažovať. Do každého zápasu nastupujem s tým, že chcem byť čo najviac užitočný mužstvu. V play off sa už niet na čo šetriť.

Sledujete aj vývoj druhej semifinálovej série?
Len po očku, nie nejako podrobne, lebo takmer všetok čas a energiu venujeme našej sérii. Ak ju víťazne ukončíme, potom sa môžeme zaujímať, kto bude naším finálovým súperom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ