Tento rok získame Stanley Cup, tvrdí majiteľ Rangers

ČTK | 18.01.2012 20:13
Winter Classic Mitchell Prust Foto:
Rangers sú vraj blízko veľkému úspechu.
S trúfalým vyhlásením prišiel po víťazstve v utorňajšom zápase s hokejistami Nashvillu majiteľ newyorských Rangers James Dolan. Päťdesiatpäťročný milionár naznačil, že jeho tím tento rok získa prvý Stanleyho pohár od roku 1994.

„Cítim, že tento rok sme naozaj blízko veľkému úspechu,“ uviedol kontroverzný majiteľ, ktorý zároveň pripomenul tajomnú dohodu s generálnym manažérom Rangers Glenom Satherom. „Pred niekoľkými rokmi sme s Glenom uzavreli pakt. Dal som mu niečo špeciálne a povedal, že tú vec budem chcieť naspäť až vtedy, keď dokráčeme k Stanley Cupu. Prvýkrát od tohto momentu cítim, že tá chvíľa je blízko,“ uviedol Dolan, ktorého mužstvo v súčasnosti vedie celú NHL.

Rangers sa v uplynulých rokoch preslávili najmä kupovaním a preplácaním hviezd, pričom to neviedlo k žiadnemu úspechu. Tento trend sa však zmenil a Sather začal budovať tím, ktorého súčasťou je aj slovenský kanonier Marián Gáborík. „Som naozaj pyšný na Glenovu prácu v posledných rokoch,“ ocenil Dolan muža, ktorý v 80. rokoch stál za úspechmi Edmontonu.

„V roku 2004 sme podpísali niekoľko voľných drahých hráčov a výsledky sa nedostavili. Preto sme sa rozhodli totálne prebudovať koncepciu stavby tímu. Začali sme klásť dôraz na dobrý skauting, zlepšenie kvality farmárskeho tímu a výchovu mladých hráčov. A teraz sa pozrite na našu súpisku, mladí hokejisti hrajú prím,“ pochvaľoval si majiteľ.

Ambiciózne výroky nadriadeného s trénerom Rangers Johnom Tortorellom nijako nepohli. Naopak, pokúsil sa ich mierniť. „Majitelia tu hovoria o triumfe, ale sú to len plané slová. Musíme ísť od zápasu k zápasu a potom sa uvidí,“ uviedol pre nhl.com Tortorella, ktorý ako kouč doviedol k titulu v roku 2004 Tampu Bay.