Michálek: Chcem sa Slovákom pomstiť za rok 2003

ČTK | 19.05.2012 12:50
michalek Foto:
Milan Michálek.
Český hokejový útočník Milan Michálek si po deviatich rokoch v helsinskej Hartwall Arene zopakuje dôležitý súboj so Slovenskom na majstrovstvách sveta.

V roku 2003 dostal súčasný kanonier Ottawy v dueli o bronz od vtedajšieho trénera Slavomíra Lenera dôveru prvýkrát na turnaji a stal sa vo veku 18 rokov, päť mesiacov a troch dní najmladším českým hokejistom, ktorý kedy na svetových šampionátoch štartoval.

„Je to veľmi dlho, už na to mám len také mizivé spomienky. Hral som len ten jeden zápas o tretie miesto. Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Bol som tu so skvelými hráčmi, zahral som si aj jeden zápas, tak som si to užíval,“ povedal novinárom Michálek.

Vtedy musel prehltnúť prehru 2:4 a medaily z majstrovstiev sveta sa dočkal až vlani v Bratislave, kde získal bronz. „Snáď to dopadne lepšie ako pred deviatimi rokmi,“ prial si strelec Ottawy, ktorý je v českom tíme jediným pamätníkom vtedajšieho súboja.

Postupom do semifinále ale ambície českého tímu rozhodne nekončia. „Je to len ďalší začiatok. Vyhrať štvrťfinále bol jeden z cieľov, ale chceme ísť čo najďalej,“ dodal Michálek, ktorý zatiaľ na šampionáte skóroval len dvakrát, ale druhý gól si schoval na najvhodnejší okamih, keď ním 29 sekúnd pred koncom rozhodol o štvrťfinálovej výhre nad domácim Švédskom 4:3.