Hanlon: Som spokojný, máme špičkové mužstvo

SITA | 04.05.2011 10:49
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon nejavil ani po tesnej utorkovej prehre s Ruskom (3:4) známky nervozity. "Bol to dobrý zápas, dokázali sme otočiť nepriaznivý vývoj skóre," skonštatoval kanadský lodivod SR.

„Mali sme príliš veľa vylúčených hráčov. Mnoho zákrokov hokejkou išlo na spodnú časť tváre, pričom keby išli o pár centimetrov nižšie, bolo by to v poriadku. Hokej je veľmi rýchla hra a ťažko sa to ustráži. So zápasom som spokojný, hrali sme oveľa lepšie ako proti Nemecku. Je tu niekoľko špičkových tímov, my sme jedným z nich a dnes sme hrali proti ďalšiemu špičkovému tímu,“ pokračoval.

Slováci síce postúpili do osemfinálovej E-skupiny, ale bez čo len jediného bodu. V aktuálnej situácii im nemusí stačiť ani 6 bodov z nasledujúcich troch zápasov proti Česku, Fínsku a lepšiemu z dvojice tímov Lotyšsko, Dánsko. „Aj keď sme bez bodu, určite to nie je také zlé, ako keď v play-off prehrávate 0:3 či 1:3 na zápasy a ten ďalší môže byť posledný. Tu máme pred sebou ďalšie tri stretnutia,“ poznamenal Glen Hanlon, ktorý bol nadšený z výkonu Ľubomíra Višňovského.

Jeden z najlepších obrancov NHL bol napokon najvyťažovanejším slovenským hráčom, keď strávil napriek zdravotnému hendikepu na ľade 22:29 min. „Výborný výkon podal Ľubo Višňovský. Hral fantasticky, napokon strávil na ľade veľa času. Odohral zápas po dlhej dobe. A náš tím bol s ním oveľa lepší,“ podotkol Hanlon a vyslovil spokojnosť napriek štyrom inkasovaným gólom aj s výkonom gólmana Jaroslava Haláka: „Chytal dobre, predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Nemám dôvod ho vymeniť v ďalších zápasoch.“

Herný systém turnaja teraz dáva Slovákom dva dni voľna. Prvýkrát sa v osemfinálovej E-skupine predstavia v piatok 6. mája o 20.15 h proti víťazovi D-skupiny, ktorý vzíde v stredu večer z duelu Česka s Fínskom. „Pre nás je tiež veľkou výhodou, že máme deň voľna navyše. Môžeme si oddýchnuť, využiť rôzne možnosti na relax a dostať takýto zápas z hláv,“ dodal tréner slovenskej reprezentácie, ktorý svoje slová podčiarkol zrušením stredajšieho tréningu pre svojich zverencov.