Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cígera pri repre strieda Oremus

Asistentmi reprezentačného trénera hokejistov Slovenska Júliusa Šuplera budú aj naďalej Miroslav Miklošovič a po novom Peter Oremus, ktorý na tomto poste nahradil Zdena Cígera. Oremus, klubový tréner Skalice, bol s reprezentáciou už pred tohtoročnými MS v Moskve v Martine.

13.06.2007 18:11
debata

Mená asistentov Júliusa Šuplera schválil na svojom stredajšom zasadnutí výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Vlani, keď som začal pracovať s Mirom Miklošovičom a Zdenom Cígerom, nebol ani jeden z nich viazaný povinnosťami v klube. Dnes je situácia iná. Po rozhovoroch s nimi, ako aj s predstaviteľmi bratislavského Slovana, sme došli k záveru, že Zdeno už nebude fungovať pri reprezentačnom tíme. Nahradí ho Peter Oremus zo Skalice,“ povedal tréner Július Šupler, v ktorého realizačnom tíme prišlo ešte k jednej zmene – post videooperátora bude v novej sezóne vykonávať Daniel Prekop z Trenčína.

Zvyšok realizačného tímu zostáva rovnaký – lekárom tímu bude aj v ročníku 2007/08 Dalimír Jančovič, masérmi Samuel Petráš a Michal Malina, fyzioterapeutom Branislav Prokop a analytikom funkčného stavu Eugen Laczo.

V nastávajúcej sezóne sa Július Šupler chce zamerať najmä na mladších hráčov s perspektívou štartu na svetom šampionáte 2011. „Počas minulej sezóny bolo v reprezentačnom kádri veľa skúsených a prezretých hráčov, ktorí nemajú perspektívu štartu na MS 2011. V tejto sezóne chcem dať v reprezentácii väčší priestor mladým hokejistom, či už zo Slovnaft extraligy, alebo z Európy. Veľmi úzko by som chcel spolupracovať s tímom do 20 rokov, ako aj s extraligovými trénermi pri výbere talentovaných hráčov do národného tímu,“ predostrel predstavu práce v novej sezóne tréner Šupler.

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) sa na svojom zasadnutí zaoberal aj zložením realizačných tímov ostatných reprezentačných družstiev. Už dávnejšie bolo známe meno trénera družstva SR „20“ (Štefan Mikeš), novým trénerom reprezentácie SR „18“ sa stal Jozef Čepan (asistent Milan Staš), družstvo SR „17“ bude v sezóne 2007/2008 viesť Peter Bohunický (asistent Vladimír Klinga) a najmladší hokejový reprezentačný výber do 16 rokov Andrej Výboh (asistent Anton Bartánus). Jedine reprezentačné družstvo žien zostalo bez zmeny – po postupe do I. divízie MS zotrvali pri ženskom reprezentačnom kormidle Miroslav Karafiát s asistentom Petrom Gapom.

debata chyba