Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Česi medzi elitu nepatria, Slováci majú viac individuálneho talentu. Legenda Slovana podrobila krajanov kritike

Patrí medzi najlepších kanonierov narodených v Československu. Dlhoročný skaut NHL a legenda hokejového Slovana Václav Nedomanský sa vyjadrila k nedávnemu juniorskému šampionátu vo Švédsku. A kritikou rozhodne nešetril.

10.01.2024 09:58
Václav Nedomanský Foto:
Václav Nedomanský.
debata (35)

Česi síce získali bronzové medaily, ale podľa Nedomanského sa neukázali v takom pozitívnom svetle ako napríklad ich slovenskí rovensíci.

„Slováci predstavili niekoľko individualít so slušnou šancou sa raz skutočne presadiť v NHL a v reprezentácii. Majú ich o dosť viac ako Česi,“ vraví Nedomanský v rozhovore pre web iDnes.

Jediný, kto sa z českého tímu rodákovi z Hodonína pozdával, bol Jiří Kulich.

„Buffalo ho drží na farme, pretože má veľa perspektívnych mladíkov. Bude pre neho ťažké presadiť sa do druhej formácie v NHL. Môže mu to trvať aj roky,“ mieni Nedomanský.

Satan - Radosa Čítajte viac Hlasný kritik Putina i Šatana: Nie som rusofób, ale Slovák s dostatočným IQ. Na vulgárnych úbožiakov reagujem slušne

Čechom však medailu doprial, hoci videl, že kvalitou výrazne zaostávajú za Američanmi i Švédmi.

„Kanade chýbali najväčšie hviezdy. Musíme si priznať, že stále nepatríme medzi elitu, skôr k tímom v druhej vlne,“ priznáva Nedomanský.

K cennému kovu podľa neho pomohlo Čechom najmä šťastie a strelecká forma Kulicha.

„Nestáva sa často, aby zápas rozhodol gól úplnom závere, ako sa to stalo proti Kanade a tiež nie je bežný kolaps, aký predviedli Fíni v súboji o bronz,“ vraví 79-ročný Čech.

Ohlasy na bronzové medaily Čechov na MSJ Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
IIHF: "Česi predviedli pozoruhodný obrat. V...
35 debata chyba
Viac na túto tému: #Václav Nedomanský #MS v hokeji do 20 rokov 2024