Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček podporil brata, ktorý zabáva Rusov. Schytal to aj od známej Češky

V dnešnom svete sociálnych sietí vie rozpútať vášne aj video, v ktorom hokejista baví fanúšikov. Aj v tomto prípade však platí, že minca má dve strany.

05.06.2023 13:13
hudáček
Mladší podporil staršieho. Libor a Július Hudáčkovci.
debata (21)

KHL bola v nedávno skončenej sezóne akousi „špinavou“ ligou napriek Európou.

Krvavá ruská agresia spôsobila, že kedysi uznávanú súťaž opustilo na znak odmietnutia okupácie množstvo kvalitných legionárov predovšetkým zo Švédska, Fínska, Česka či Francúzska.

Niektorí však zostali, iní neodolali lukratívnej ponuke od bohatých ruských klubov a podpísali. Boli medzi nimi aj Slováci.

Počas sezóny ich do zápasov KHL nastúpilo osem – piati korčuliari a traja brankári. Ani jeden z nich nezasiahol do diania na MS v Rige, keďže hráči a vedenie reprezentácie sa dohodli, že hráči z KHL v tejto sezóne nebudú súčasťou národného tímu.

Pre porovnanie: Švédov hralo v ruskej lige päť, Česi boli traja, rebríčku legionárov kraľuje Kanada so 40 hráčmi.

SR Hokej TEL štvrťfinále 4 Nitra Slovan NRX Čítajte viac Nechýbalo veľa a Slováci by boli svetu na smiech. Fraška speje ku koncu, chýba doriešiť už len detaily

Jedným z trojice brankárov spod Tatier v KHL bol aj Július Hudáček.

Ostrieľaný veterán, ktorý ukončil kariéru v reprezentácii potom, ako nedostal šancu chytať vo štvrťfinále proti USA na MS 2021, pôsobil v minulej sezóne v Kazachstane.

V drese Barysu Astana odchytal 42 zápasov so solídnymi štatistikami (priemer inkasovaného gólu 2,46, úspešnosť zásahov 91,4-percenta).

Do jeho repertoáru stále patrí aj „Hudašou“, pozápasové bavenie divákov, ktoré poznajú aj slovenskí fanúšikovia z čias, keď Hudáček chytal na Slovensku.

Jeho najnovšia verzia vyzerá takto:

Keď Júliusov brat Libor zdieľal video so súrodencom z medzinárodného konta KHL na facebooku, zrejme ani sám netušil, akej kritiky sa mu dostane.

„O tom je šport, baviť ľudí!“ napísal k vyššie uvedenému videu.

Viacerí ľudia, ktorí ho sledujú na sociálnej sieti, mu však pripomenuli, že ruský režim využíva KHL ako nástroj vojenskej propagandy, ktorá vedie na Ukrajine krvavú okupáciu."

„O tom je Rusko – vraždenie a znásilňovanie ľudí. O tom je KHL – aby podporovala Rusko, ktoré vraždí a znásilňuje ľudí,“ znela jedna z reakcií.

Lubor Hudáček Čítajte viac Hudáček si sypal popol na hlavu, čakal trest, ktorý neexistuje: „Chcem aj Švajčiarom dokázať, že… Že?“ zasekol sa na chvíľu

Do debaty vo virtuálnom priestore sa zapojila aj Darina Vymětalíková. Známu českú hokejovú expertku poznajú predovšetkým diváci ČT Sport.

„Veď Hudy nič zlé nenapísal. Že ma iný názor na vec, z neho nerobí zlého človeka,“ znel príspevok fanúšika a Vymětalíková reagovala:

„Ak má človek iný názor na režim, ktorý vraždí deti, potom nemusí byť nutne zlý. Ešte môže byť hlúpy.“

Ak sa potvrdia špekulácie, Július Hudáček by mal pôsobiť v KHL aj v ďalšej sezóne.

Do KHL odchádza aj Andrej Podkonický, ktorý bude robiť asistenta trénera v Avangarde Omsk. Libor Hudáček by mal zostať v Česku, s HC Oceláři Třinec má zmluvu aj pre ročník 2023/24.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #KHL #Július Hudáček #Libor Hudáček #vojna na Ukrajine