Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spravil som olympijský bronz i štvrťfinále MS a teraz sa mi nikto neozýva. Takto by sa ku mne chovať nemali, hnevá Pospíšila

Kristián Pospíšil je zrejme na čiernom zozname v slovenskej hokejovej reprezentácii. Od zápasu proti Kazachstanu na lanských majstrovstvách sveta, sa v reprezentačnom drese viac neobjavil. Trénerský štáb s ním nepočíta ani na tohtoročnom šampionáte.

29.04.2023 10:30
Fínsko Hokej MS2022 A SR Pospíšil Foto: ,
Kristián Pospíšil.
debata (23)

Čo sa vani v Helsinkách stalo? Slovenský útočník sa nechal dvakrát zbytočne vylúčiť. Kazachovia počas oboch presiloviek skórovali a ujali sa vedenia 2:1. Slováci napokon vývoj zápasu otočili, ale Pospíšil už zostal sedieť na striedačke.

Aj jeho výraz počas nasledujúceho priebehu zápasu vzbudil kontroverzie. Pospíšil sa opieral o mantinel, často s vyloženou nohou, akoby naznačoval, že sa chystá naskočiť na ľad. Kritizovali ho za to aj experti v médiách.

„Oba fauly boli absolútne zbytočné. Prvý faul bolo odplácanie, keď hráč reagoval na čistý hit. Pospíšil toto jednoducho nemôže spraviť. Je to sebecké voči tímu. Pri druhom zákroku bol Kazach otočený chrbtom a meter od mantinelu. Pospíšil mal pribrzdiť. Za stavu 1:1 sa to nemôže stávať,“ vysvetľoval Marián Gáborík v štúdiu RTVS.

„Sedí tam ostentatívne na slovenskej striedačke, vyzerá byť urazený,“ komentovali situáciu Ondřej Zamazal a Milan Antoš na stanici ČT Sport. A do Pospíšila sa v druhej prestávke pustil v štúdiu RTVS aj Boris Valábik.

ČR SR Ostrava hokej Tomek Čítajte viac Slováci sú svetový unikát, riešia rébus na kľúčovom poste. V hre je príchod zlatého brankára

„Nemôže tam takto sedieť. Ak si už spravil chyby, tak si sadni do rohu, vyrovnaj sa s tým a nezacláňaj.“

Odvtedy nebolo o Pospíšilovi v reprezentácii nič počuť. A to aj napriek tomu, že emotívnemu útočníkovi vyšlo sezóne v českej Komete Brno, kde mal v priemere jeden kanadský bod na zápas.

Podľa všetkého ho celá situácia mrzí a cíti sa aj dotknutý. Počas extraligového finále bol na zápase vo Zvolene a pred kamerami RTVS ventiloval svoju frustráciu.

„Bohužiaľ, nikto sa mi neozval. Myslím si, že za tri roky, ktoré som v reprezentácii strávil, by sa takto ku chalanom nemali chovať. Spravil som bronzovú olympijskú medailu, dvakrát štvrťfinále na MS, čo sa predtým nestávalo. Mrzí ma to. Ľudia, ktorí sú tam, sú niekým ovplyvnení. Ťažko sa mi to komentuje,“ povedal Pospíšil.

Hviezdy MS 2023 a ich atraktívne partnerky Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Elitní hokejisti a krásne ženy - to odjakživa...
23 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2023 v hokeji #Kristián Pospíšil