Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci budú mať staronového kapitána. Ramsayho asistenti prezradili, kto pôjde proti Švajčiarom do brány

Slovenskú hokejovú reprezentáciu povedie ako kapitán v úvodných prípravných zápasoch pred MS vo Švajčiarsku Marek Hrivík a jeho asistenti sú Peter Cehlárik a Martin Gernát. Informovala o tom webstránka hockeyslovakia.sk.

14.04.2023 16:03
Hrivík Cehlárik Foto: ,
Marek Hrivík a Peter Cehlárik.
debata

Zverenci trénera Craiga Ramsayho odštartovali prípravu piatkovým duelom proti vo Vispe (19.45 h). V sobotu nastúpia proti rovnakému súperovi v mestečku Porrentruy (17.00 h).

Slováci sa presunuli do tradičného dejiska prípravných duelov so Švajčiarskom, mestečka Visp, po hodinu a pol trvajúcom lete z Viedne do Zürichu. Potom absolvovali vyše trojhodinovú cestu.

„Pomôže nám, že zápas sa hrá neskôr večer, ráno sme mohli ísť na ľad a večer to už bude fajn,“ povedal po tréningu Cehlárik.

„Bola to náročná cesta, ale cieľom ranného rozkorčuľovania bolo dostať nohy z autobusu. Dali sme si kratší tréning, hráči mali trošku ťažšie nohy, čo na mäkkom ľade cítili, ale myslím si, že na večer budeme pripravení,“ doplnil asistent trénera Andrej Podkonický.

Tomáš Tatar Čítajte viac Tatar prekonal Mikitu. Kňažko prehovoril o svojej premiére: Šanca je zadosťučinením za tvrdú drinu

Do Švajčiarska odletelo 23 hráčov. V kádri trénera Ramsayho chýba Andrej Kollár.

„Andrej ochorel, musel teda zostať doma, ale v ďalšom cykle prípravy by sa mal pripojiť,“ vysvetlil Podkonický.

V prvom zápase proti výberu skúseného trénera Patricka Fischera sa do bránky postaví Samuel Hlavaj, na striedačke bude pripravený Matej Tomek.

„Švajčiari majú dobré mužstvo, ktoré poctivo dodržiava systém trénera Fischera. Hrajú rýchlo vo všetkých zónach, takže my musíme byť pripravení, hrať jednoducho zo začiatku, keďže viacero našich hráčov dlhšie nehralo zápas,“ uviedol Podkonický, ktorého doplnil Cehlárik.

„Hrajú dobre organizovaný a rýchly hokej. Budú poriadne šliapať a budú tvrdí v súbojoch. Myslím si, že to bude rýchly, 'hore-dole‘ hokej.“

Program prípravného dvojzápasu:

piatok 14. apríla o 19.45 Švajči­arsko – Slovensko /Visp/

sobota 15. apríla o 17.00 Švajči­arsko – Slovensko/Porren­truy/

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Marek Hrivík #Peter Cehlárik