Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slováci potrebujú pomoc z Ruska. Padnú ich ambície za obeť vojne?

Tridsaťpäťročný Branislav Konrád by bol možno solídnym náhradníkom, ale na pozíciu jednotky nie je ideálny kandidát. To isté platí o skúsenom Jaroslavovi Janusovi či mladej dvojici Šimon Latkóczy, Samuel Hlavaj.

„V KHL máme dvoch najlepších brankárov a ďalších skúsených hráčov. Nechcel by som byť v koži Mira Šatana, ľudí vo vedení slovenského hokeja a rozhodovať o ich účasti na šampionáte. V každom prípade, bez nich by sme mali na MS určite slabší tím.“

S názorom, ktorý v rozhovore pre Pravdu prezentoval jeden z ofenzívnych lídrov mužstva Peter Cehlárik, sa nedá nesúhlasiť. Z dôležitých hráčov pôsobia v Rusku aj obrancovia Michal Čajkovský, Christián Jaroš a útočníci Michal Krištof s Adamom Liškom.

Bez Slafkovského

Najviac citeľná by zrejme bola absencia Krištofa, pretože Slovensko má dlhodobo nedostatok kvalitných centrov. Ak k tomu pridáme zdravotné problémy Mareka Hrivíka, ktorý stále nehráva, kandidátov na pozíciu top stredných útočníkov nezostáva veľa.

Aj preto, že Adam Ružička v Calgary nastupuje len sporadicky. Najlepšiu formu spomedzi domácich centrov zatiaľ ukazuje Libor Hudáček, ktorý patrí medzi najužitočnejších hráčov českej extraligy.

V obrane či na krídelných postoch sú na tom Slováci dobre. Hoci bez Juraja Slafkovského, ktorého Montreal na 99 percent po zranení na šampionát nepustí, Craig Ramsay a jeho kolegovia majú z čoho vyberať.

Slafkovský Montreal Čítajte viac Realista Ramsay: Čo sa týka Slafkovského, mám veľké obavy

K Cehlárikovi sa na krídlach pripoja Marko Daňo, Pavol Regenda, Miloš Kelemen či mladý Martin Chromiak.

Podobne stabilná je situácia aj v obrane, kde by mali hrať prím Martin Marinčin, Peter Čerešňák, Šimon Nemec a pri zhode okolností aj zámorskí hráči Martin Fehérváry s Erikom Černákom.

Podčiarknuté, spočítané – Slovákov na šampionáte nečaká ľahká úloha.

V skupine majú silné trio Kanada, Česko, Švajčiarsko, papierové predpoklady velia, že o postup do štvrťfinále by sa mali popasovať s domácim Lotyšskom. Či sa to stane aj s hráčmi z KHL, ukážu najbližšie týždne.

Najlepší európski brankári histórie NHL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Čo meno, to brankársky pojem. K akým velikánom...
30 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #KHL #hokej #MS 2023 #Riga 2023