Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadanie nových Slafkovských či Regendov. Podkonický vie, na čom musia mladíci zapracovať

K pozitívam dvojzápasu slovenskej hokejovej reprezentácie s Nemeckom patrili podľa trénerov výkony mladíkov vrátane debutantov, menej už potešila efektivita v zakončení a v presilovkách.

10.02.2023 11:34
SR Košice šport hokej príprava Slovensko... Foto: ,
Zaplnená Steel Aréna v Košiciach počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko.
debata

Konfrontácia výberu slovenského tímu do 25 rokov s nemeckým splnila svoj účel a podľa asistenta trénera Andreja Podkonického je dobré, že mladíci dostali túto príležitosť.

„Druhý zápas bol oveľa lepší. Niektorí ukázali, že s nimi môžeme ďalej počítať,“ uviedol Podkonický po štvrtkovom dueli. Okrem nízkej gólovej efektivity a dvoch prehier (2:3 sn, 1:3) nepotešili ani zranenia Daniila Fominycha a Maroša Jedličku v druhom zápase.

„Fominychove zranenie by nemalo byť vážne, zákrok na Jedličku bol zbytočný. Má niečo s kolenom a dúfam, že to nebude nič vážne,“ poznamenal Podkonický.

SR Košice šport hokej príprava Slovensko Nemecko KEX Čítajte aj Takmer vypredanú arénu nepotešili. Hokejisti opäť prehrali s Nemeckom

Prioritou štvordňového kempu v Košiciach neboli výsledky, trénerom išlo skôr o sledovanie mladíkov v medzinárodnej konkurencii. Do zápasov nasadili celkovo šiestich reprezentačných debutantov.

„Potrebujeme hľadať nových Regendov, Kelemenov, Slafkovských. Pre mladých hráčov je iba dobre, že ideme touto cestou a že dostávajú šancu hrať takéto náročné zápasy. Naučia sa hrať svetový hokej, v ktorom sú dôležité malé veci a mali by si ich preniesť do klubu tak, aby v budúcnosti už zvládli náš systém,“ povedal Podkonický.

Zatiaľ čo v stredajšom stretnutí absolvovalo reprezentačný debut päť hráčov, vo štvrtok iba jeden – brankár Eugen Rabčan. V stretnutí inkasoval tri góly, v piatich doplnkových nájazdoch jeden.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovský si pri návrate z Mexika zavaril. Príspevok na instagrame musel vymazať

K pozitívam doterajšieho priebehu reprezentačnej sezóny patria výkony Viliama Čacha, ktorý bol vo štvrtkovom zápase proti Nemecku jediný slovenský strelec. V prebiehajúcom ročníku štartoval na všetkých troch reprezentačných akciách a po siedmich zápasoch má na konte už štyri góly.

„Zatiaľ mi to padá, ale bol by som radšej za viac víťazstiev. Hráme systém, ktorý hráča baví. V určitých veciach mám v ofenzíve voľnosť. Aj preto som tu vždy rád,“ uviedol Čacho.

Slováci sa v dvoch zápasoch dostali celkovo k 62 strelám, z ktorých vyťažili tri góly. Nemci dostali celkovo 12 menších trestov, ktoré slovenský tím potrestal iba jednou využitou presilovkou a aj to v početnej výhode o dvoch hráčov.

00. Dominik Hašek - hlavná foto Čítajte viac Hrdina či klaun? Hašekova kritika rozdeľuje. Trafilo ho veľa pukov, odkazujú Rusi

„Mali sme veľa šancí, ale nevedeli sme ich využiť. Efektivita nás trápi už dlhší čas. Mladí musia na tomto zapracovať,“ poznamenal Podkonický.

Slováci podľahli Nemecku v štyroch vzájomných zápasoch za sebou a naďalej čakajú na 39. víťazstvo nad týmto súperom. Zverenci Craiga Ramsayho sa najbližšie stretnú v apríli v úvode prípravy na tohtoročné MS vo Fínsku.

Hokejista a trénerka: manželský pár Ščerbakovcov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Nikita Ščerbak a Laurie Ščerbaková. Toto je...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #nemeckí hokejisti